Belangrijke factoren voor een goede website voor jouw onderneming 

Duurzaam ondernemen zonder website is een gemiste kans. Met een website bereik je een grotere doelgroep en zorg je er daarbij voor, dat mensen niet met een vervuilende auto naar je winkel komen; ze bestellen producten online. Om tot een goede website te kunnen komen zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het content management systeem (CMS) wat je gebruikt. Duurzaamheid kent verschillende vormen, een van die vormen is niet nogmaals het wiel uitvinden. Deze vorm van duurzaamheid sluit goed aan op het gebruik van een CMS: de basis staat en je kunt het naar eigen smaak uitbreiden met extra functies. Om zo’n CMS te kunnen laten draaien, is het belangrijk om WordPress hosting af te nemen. Met een druk op de knop installeer je het CMS WordPress op zo’n pakket. 

Zorg voor een pakkende domeinnaam 

Naast WordPress hosting is ook een pakkende domeinnaam een basisvereiste. De domeinnaam kan de naam van je bedrijf bevatten, maar bijvoorbeeld ook een afkorting daarvan zijn. Belangrijk is vooral, dat direct duidelijk is wat men van je website mag verwachten. Zorg dat de domeinnaam kort en krachtig is, wat het voor consumenten makkelijker maakt om deze te onthouden. De domeinnaam koppel je aan het hostingpakket. Een volgende stap is het afnemen van een SSL certificaat. Dit certificaat, je herkent het aan een slotje voor de URL van een website, zorgt dat gegevens over een beveiligde verbinding verstuurd worden. Het maakt het voor hackers lastig om privacygevoelige informatie te stelen.

Duurzame webhostingpartij kiezen

Wanneer je een hostingpakket afneemt, kun je rekening houden met de duurzaamheid die een aanbieder hiervan nastreeft. Er zijn een groot aantal Nederlandse partijen die WordPress hosting aanbieden. Op hun website lees je meer over de duurzaamheid van hun manier van werken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van groene energie voor de serverruimte. De serverruimte van grote bedrijven vreet energie, aangezien er honderden fysieke servers draaien.

Website uitbreiden en vullen met content

Op het moment dat de basis van de website staat, kun je aan de slag gaan om hier je eigen smaak aan te geven. Installeer bijvoorbeeld een template binnen WordPress en voeg extra functies toe aan de hand van plug-ins. Op internet vind je talloze handleidingen, waarin je wordt uitgelegd hoe het installeren van een template of plug-in in z’n werk gaat. Nu is het enkel nog zaak om content aan de pagina’s van je website toe te voegen!