Being Development eerste ‘Certified B Corporation’ vastgoedontwikkelaar van Nederland

Na een uitvoerige toets door B Lab® is Being Development er in geslaagd om zich als eerste Nederlands vastgoedbedrijf te certificeren als B Corp (Certified B Corporation®). Being Development heeft als doel duurzame waarden te creëren in het vastgoed, de kwaliteit van het leven te verhogen en een sociaal inclusieve en duurzame maatschappij te creëren. Hiermee voldoet het aan de eisen om deel te nemen in de Certified B Corp community.

B Corp is een wereldwijde beweging van bedrijven die hun ondernemerschap willen inzetten om zowel economische als sociale en ecologische winst in balans te brengen. Er zijn inmiddels meer dan 1600 B Corps in 47 landen, verdeeld over 130 industrieën. Om B Corp te worden dient een B Impact Assessment te worden voltooid, welke vervolgens wordt geverifiëerd door de onafhankelijke nonprofit organisatie achter B Corporation, B Lab®.

Dirk Dekker, oprichter en mede-eigenaar van vastgoedontwikkelaar Being Development: “Met deze certificering kunnen we nog duidelijk maken waar we echt voor staan. Vastgoed ontwikkelen heeft veel meer impact dan waar men zich vaak bewust van is. Het gaat niet alleen om de waarde die we creëren voor de eigenaar, maar ook voor de (toekomstige) gebruiker(s), directe en indirecte omgeving en de maatschappij. Deze integrale aanpak zorgt voor een lange termijn, positief resultaat. Dat is ook waar B Corps voor staan. We zijn dan ook erg trots om onderdeel te zijn van deze sterke beweging.”

De Certified B Corps community wordt gevormd door bedrijven als Ben & Jerry’s, Etsy en Patagonia en in Nederland bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely, Dopper en Triodos Bank. Tijdens B Corp certificering wordt gekeken naar vijf verschillende aspecten van het bedrijf: Governance, Workers, Community, Environment en het Impact Business Model. B Corps zijn onmisbaar in de transitie naar een nieuwe economie, omdat zij andere bedrijven inspireren om niet alleen de beste van de wereld te worden, maar juist ook het beste vóór de wereld te zijn.

Being Development hoopt met haar certificering bedrijven in de vastgoed sector te inspireren om een B Corp te worden. “Het is een echte ‘Eye Opener’ voor ons geweest. Er is nog veel te doen en het zou fantastisch zijn om met andere B Corps samen te gaan werken. Hopelijk kunnen we het binnen een aantal jaar als voorwaarde gaan stellen in onze samenwerkingen.“, aldus Bas van Dam, oprichter en mede-eigenaar van Being Development.

Being Development is ontwikkelaar van toonaangevende projecten zoals het door OMA/Rem Koolhaas ontworpen nhow Amsterdam RAI hotel (in samenwerking met onder andere COD en Pleijsierbouw), de transformatie van het oude Reclasseringskantoorgebouw in Rotterdam (in samenwerking met Powerhouse Company) naar woningen en werkt aan een zelfvoorzienende, circulaire woonwijk en de ontwikkeling van vernieuwende multi-functionele gebouwen

Share Button