Wethouder Willems van milieu: ‘De studenten hebben niet alleen de milieuprestaties van de bedrijven in kaart gebracht, maar ook gekeken naar de economische en sociale aspecten. De bedrijven hebben ook praktische adviezen gekregen voor de korte en lange termijn, zodat ze zelf verder aan de slag kunnen met duurzaam ondernemen.’

De deelnemende bedrijven zijn: Amgen Europe BV, Abbott Logistics BV, Ing car Lease, Vision FLR, Secur, Garage Jansen en Bogears Jaguar. 64% van het gebouwgebonden energieverbruik komt voor rekening van bedrijven. Energiebesparing door bedrijven draagt dus relatief veel bij aan daling van het totale energieverbruik. Doel van het project is dat de bedrijven de voordelen inzien van duurzaam ondernemen en dat duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp op hun managementagenda wordt. Bedrijven nemen veel meer hun eigen verantwoordelijkheid en de overheid trekt zich steeds meer terug. De gemeente is veel meer adviseur, wil graag op een andere wijze met bedrijven communiceren. Dit project past dan ook goed bij die nieuwe rol van de overheid.

Door duurzaam te ondernemen dragen de bedrijven bij aan de strijd van de Gemeente Breda, Nederland en de rest van de wereld tegen de klimaatverandering en aan een wereld waarbij milieu, mens en bedrijf in balans met elkaar zijn. Ondernemen met oog voor mens, milieu en munten. Als stimulans om vooral door te gaan met duurzaam ondernemen reikte wethouder Willems een spiegel uit met daarop de tekst: “Ooit een duurzame ondernemer gezien?”