Our Oceans Challenge, het internationale online brainstormplatform voor schone en gezonde oceanen; sinds enkele weken actief en succesvol. De toestroom op het platform heeft geleid tot een bruisende online community waarbinnen bijna 300 deelnemers ruim 50 ideeën en concepten delen en door ontwikkelen.

Online is inmiddels een breed scala aan concepten te vinden variërend van energieopwekking uit golfkracht tot idyllische eilanden gemaakt van plastic afval. Er zijn discussies gaande over het optimaal inzetten van bestaande olie- en gasplatforms en de opschaling van zeewier en algen productie.

De coalitie van multinationals en kennisinstituten koppelt radicaal vernieuwende ideeën aan het bedrijfsleven om zo optimaal gebruik te maken van bestaande kennis en financiële middelen. Wegens de toestroom is de periode om ideeën in te dienen verlengd, deelnemers krijgen twee weken extra om hun idee te delen en dat van anderen te verrijken.

Deadline voor deelname is 1 augustus, Our Oceans Challenge nodigt iedereen uit om ideeën en expertise te delen op het platform.