Meedoen als bedrijf

NL DOET is bij uitstek geschikt voor bedrijven om aan mee te doen. In 2009 waren ruim 220 bedrijven van de partij. Het is een laagdrempelige manier om te starten met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen of te laten zien wat een bedrijf op dat vlak al doet. Ze kunnen bijvoorbeeld met de medewerkers vrijwillig een klus aanpakken, gratis advies geven aan een vrijwilligersorganisatie of vergader- en kopieerfaciliteiten, media en netwerken beschikbaar stellen. Bedrijven die deelnemen, liften mee op de publiciteit van een landelijk gerenommeerd evenement. Meedoen is goed voor de samenleving én het bedrijf. Het kan zakelijk ook veel opleveren, zoals gemotiveerde medewerkers, een goed imago, blikverruiming, toegang tot nieuwe netwerken en media-aandacht. Op www.nldoet.nl/bedrijven staan talloze inspirerende voorbeelden van deelnemende bedrijven.

Aanmelden

Meedoen is eenvoudig. Bedrijven kunnen zich bijvoorbeeld met hun medewerkers opgeven voor een klus die ze hebben uitgezocht in landelijke database op www.nldoet.nl. Of contact leggen met een intermediair in hun regio en hun diensten aanbieden. De intermediair kan dan een geschikte organisatie en klus zoeken. Bedrijven kunnen ook rechtstreeks een maatschappelijke organisatie benaderen. Op www.nldoet.nl/bedrijven staan handige tips en hulpmiddelen, als stappenplannen, voorbeelden van activiteiten, gegevens van NL DOET intermediairs en gratis promotiemateriaal. Bedrijven die meedoen, kunnen hun activiteit of bijdrage aanmelden bij nldoetinbedrijf@movisie.nl. Ze worden dan op de website vermeld, ontvangen gratis promotiemateriaal en liften mee op de landelijke publiciteit. Organisatoren en partners

NL DOET is een initiatief van het Oranje Fonds en MOVISIE, kennisinstituut en adviesbureau voor maatschappelijke ontwikkeling. Het ministerie van VWS maakt NL DOET mede mogelijk. De succesvolle vrijwilligersactie wordt dit jaar voor de zesde keer in Nederland georganiseerd. In 2009 deden zo’n 50.000 vrijwilligers mee.