Bedaffair is genomineerd voor een Big Improvement Day (BID) Positivity Award in de categorie Meest Positieve Bedrijf. Mensen en bedrijven die in coronatijd voor mooie initiatieven zorgen, maken kans op de BID Positivity Award. En daarvoor zijn grootse prestaties vereist. “Een enorme eer. Na een faillissement hebben we weer een succesvol duurzaam bedrijf kunnen opbouwen“, zegt Marjolein Vaders, eigenaar Bedaffair, de grootste duurzaamste beddenwinkel.

De prijs wordt sinds 2008 uitgereikt. In voorgaande jaren was er één landelijke winnaar, maar dit jaar is ervoor gekozen om in elke provincie een winnaar te kiezen. Nominaties konden tot 11 december worden ingediend via www.bidawards.nl. Vervolgens kan er van 22 februari tot en met 31 maart worden gestemd. De provinciewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. De landelijke winnaar wordt uiteindelijk op 22 april 2021 gekozen door een vakjury, met juryvoorzitter en Bekende Nederlander Ali B.

Geen recht op WW of bijstand

In 2013 trok de vader van Marjolein de stekker uit het familiebedrijf, een ambachtelijk ecologisch beddenbedrijf. Vaders: “Na een faillissement heb je als zelfstandige nergens recht op. Geen WW-uitkering en geen bijstand. We moesten het doen met ‘wat we in ons hadden’. We kochten van ons laatste geld drie natuurlijke bedden en zijn in 100m2 winkel te IJburg gestart. Bedaffair was daarmee geboren. Na een jaar hadden we nog te weinig inkomsten en moesten we ons als gezin aanmelden bij de Voedselbank. Maar we bleven ervoor gaan. Het enige wat we wisten is dat het situatie niet slechter kon worden dan dat hij was. En we hebben het gered.”

Koploper duurzaamheid en circulair

Bedaffair is nu de grootste duurzaamste beddenwinkel én webshop in de Benelux (800 m2). En fabrikant van ’s werelds eerste circulaire natuurlijke matrassen en drie circulaire natuurlijke boxsprings. Een totaaloplossing voor het enorme matrasrecycling probleem. En in het najaar 2020 benoemde de KVK Innovatie Top 100 ons tot een van de honderd meeste innovatieve bedrijven van Nederland. ‘Elk stapje voorwaarts ervaarden we als positief’, zegt Vaders. ‘Dankzij de waardering van onze klanten om te kiezen voor slaapcomfort vrij van schadelijke stoffen en plastics en het respecteren van elkaar ook wanneer het crisis is, heeft ons en het bedrijf laten groeien en bloeien. En er komen nog veel meer mooie positieve dingen aan!’

Foto: Bedaffair