In Nederland gooien we ieder jaar ruim 3 miljard plastic wegwerpbekers weg. Dat zijn er zo’n 12 miljoen per dag! Tijd voor verandering: wegwerpbekers zijn vanaf 2024 wettelijk gezien niet meer welkom op kantoor. We moeten van single-use naar re-use, volgens BE O Lifestyle. Het merk brengt daarom hun tweede product op de markt: de BE O cup. Een koffiebeker gemaakt van gebruikte, plantaardige oliën die een leven lang meegaat. Op 28 september wordt dit nieuwe product geïntroduceerd!

De BE O cup is de eerste herbruikbare koffiebeker gemaakt van gebruikt frituurolie. De grondstof die BE O Lifestyle gebruikt is uniek. De BE O cup is gemaakt van biobased polypropyleen (PP), geproduceerd met gebruikte plantaardige vetten en oliën, zoals frituurolie. Dat frituurolie wordt verzameld, chemisch behandeld en vervolgens tot nieuwe grondstof gemaakt: bornewables.

Van frituurolie naar cup

Een deel van het frituurolie voor de BE O cup wordt verzameld door Renewi, de grootste inzamelaar van organische reststoffen in Nederland. Neste zorgt voor de chemische behandeling van het frituurolie en afval van het productieproces van deze vetten en Borealis maakt hier vervolgens ‘Bornewables’ PP van. Onze partner VDL GL Plastics maakt de uiteindelijke BE O cup.

Een leven lang

Met dit biobased materiaal in de cup vermindert BE O Lifestyle hun CO2-voetafdruk met meer dan 75%. En dat zijn nog niet alle cijfers. De BE O cup is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en bovendien 100% recyclebaar in de huidige recyclestromen. De beker is gemakkelijk dag in dag uit te gebruiken: het gaat een leven lang mee. Zelfs als er iets kapot gaat, want de losse onderdelen van de cup zijn eenvoudig te repareren. Weg met die afvalstapel! Zo voldoet BE O Lifestyle aan de vraag naar circulariteit.

Nederlandse productie

De BE O cup wordt volledig ontworpen en gemaakt in Nederland, net als de andere producten van BE O Lifestyle. Bij de sociale werkplaats BlueView in Nijmegen worden alle cups in elkaar gezet. Het succes van het eerste product BE O Bottle is al bewezen: er zijn er meer dan 250.000 van gekocht. Nu is het tijd voor de volgende stap naar een duurzame wereld. Doe je mee?

Meer plastic dan verwacht

We gebruiken met zijn allen meer plastic dan we denken: ook kartonnen bekers hebben vaak een plastic laag. In die plastic wereld lijkt het soms een hele opgave om duurzaam bezig te zijn. Want waar begin je? BE O Lifestyle vindt dat je met weinig aanpassingen moet kunnen bijdragen aan een betere wereld. Zonder grote veranderingen tóch goed bezig zijn: ‘doe je ding, maar doe het duurzaam’.