Elektroretailer BCC gaat vanaf vandaag (25 mei) op exclusieve basis de innovatieve zonnepanelen van Supersola verkopen. De zonnepanelen zijn voorzien van een stekker die direct in een geaard stopcontact kan worden gestoken en zijn geschikt voor plaatsing op een plat dak. Door het modulaire ontwerp kan iedereen, met en zonder technische kennis, net zo makkelijk meerdere panelen aan elkaar koppelen en ze bij verhuizing gewoon meenemen.

BCC ziet dat consumenten de stap naar zonne-energie als zeer complex ervaren, maar met Supersola zonnepanelen kan iedereen simpel en snel groene stroom produceren. Uniek kenmerk van de zonnepanelen van het Delftse bedrijf dat in 2017 werd opgericht, is dat ze ‘plug & play’ zijn en consumenten geen enkele installatiekennis nodig hebben. Zodra de stekker in het stopcontact zit, en de zon schijnt, levert het Supersola-paneel stroom aan het elektriciteitsnetwerk. Jaarlijks levert dat in Nederland circa 265 kilowattuur aan stroom op.

Herman Bramer, directeur van BCC, is verheugd over de samenwerking met Supersola om de innovatieve panelen nu via Retail toegankelijk te maken voor een groot publiek: “Een Supersola zonnepaneel hoef je niet te installeren. Je legt hem op de gewenste locatie, vult de ballasttanks met water, stekker in het stopcontact en klaar. Door het gewicht van het water blijft het paneel op zijn plek, net als bij een parasolvoet.”

Los van een oplossing die bijdraagt aan een duurzamere wereld, zijn er geen hoge investeringen mee gemoeid en besparen gebruikers direct op hun energierekening. Bramer: “Dat gemak past precies bij ons streven klanten slimme oplossingen te bieden die het leven leuker en makkelijker maken. Het is nu super eenvoudig zelf energie op te wekken op je dak, schuurtje of tuin. En hoe makkelijk is het dat je de investering in zonne-energie bij verhuizing zo inpakt en opnieuw installeert op het dak van je nieuwe huis.”

Een samenwerking tussen BCC en Supersola zal zonne-energie voor een veel groter deel van de Nederlandse samenleving bereikbaar maken, zo meent ook Julius Smith van Supersola: Om zonnepanelen daadwerkelijk voor iedereen toegankelijk te maken waren we op zoek naar een deskundige partij met een groot bereik en landelijke dekking. Een partij die bovenal onze visie deelt wat betreft eenvoud en service. We vonden hierin de aansluiting bij BCC doordat de focus ligt op eenvoudige oplossingen voor in huis en service voorop staat. Dit maakt ze voor ons de perfecte partij om deze innovatie bij de klant te kunnen brengen” .