Bamboovement wint de Best New Product Award VIVANESS 2023 in de categorie drogisterij artikelen met haar meest innovatieve creatie: ‘s werelds meest natuurlijke wegwerpscheermes. De Amsterdamse startup is opgericht door twee Nederlandse broers die zich inzetten voor duurzaamheid en het verminderen van de plastic voetafdruk. Dit doen ze door hoogwaardige en natuurlijke alternatieven voor plastic verzorgingsproducten te bedenken en creëren. 

Het scheermes is gemaakt van natuurlijk afvalmateriaal uit de Zweedse houtindustrie en is 99% plasticvrij. Het uniseks ontwerp en de drie hoogwaardige mesjes garanderen een gladde scheerbeurt voor iedereen. Het scheermes werd geïntroduceerd in 2022 na jarenlange productontwikkeling, als oplossing voor de wereldwijde vervuiling door plastic wegwerpscheermesjes.

VIVANESS is een prestigieuze beurs gericht op duurzame en natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging. De Best New Product Award is een erkenning van Bamboovement’s toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van de plastic voetafdruk.

“We zijn enorm trots om deze award te ontvangen en om onze toewijding aan duurzaamheid te kunnen tonen,” zegt Joshua van den Hurk, medeoprichter van Bamboovement. “Ons scheermesje is slechts een van de vele stappen die we nemen om een wereld zonder onnodig plastic afval te creëren. We blijven ons inzetten voor innovatie en verbetering.”

Het aantal verkooppunten voor de prijswinnende natuurlijke wegwerpscheermesjes is gegroeid, in lijn met de populariteit van het product. De verkooppunten variëren van kleine lokale winkels met een focus op duurzaamheid tot bekende retailers zoals Dille & Kamille, bol.com en Amazon (Duitsland). Ook de eigen webshop is een belangrijk kanaal voor klanten om de producten te kopen. Bamboovement blijft zich inzetten voor groei en beschikbaarheid van de natuurlijke scheermesjes als duurzaam alternatief voor dagelijkse scheerroutines.