B Corp top roept bedrijven die goed doen bijeen in Amsterdam

Van 19 tot 21 juni organiseert de top van de B Corp Community haar jaarlijkse bijeenkomst. Dit jaar in Amsterdam. Genodigden zijn gecertificeerde B Corps en aspirant-leden. Op 21 juni is een deel van de bijeenkomst ook bij te wonen door het publiek.

Grote namen die al impact maken en zich actief inzetten voor de B Corp-beweging zijn, Patagonia, Danone, Triodos Bank, Ecover / Method, Fairphone, Tony’s Chocolonely en Wessanen. Zij zullen samenkomen om te investeren in de B-economy; een inclusieve en duurzame toekomst waarin bedrijven een goede balans houden tussen enerzijds maatschappelijke impact en anderzijds het maken van winst.

B Corp

B Corps zijn bedrijven met een winstoogmerk die gecertificeerd zijn door de non-profit organisatie B Lab. Ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. B Corp doet voor een bedrijf wat Fair Trade voor koffie doet. De gecertificeerde bedrijven werken met een langetermijnvisie, zijn voortdurend bezig met de verbetering in de waardeketen, het optimaliseren van de bedrijfsimpact en het creëren van goede werkvoorzieningen. Ze meten hun impact en zijn transparant hierover. Zo zijn B-Corps aantrekkelijk voor consumenten en beleggers. B Corps laten zien dat impact leidt tot schaalbaarheid, winstgevendheid en positieve verandering.

“De B Corp-beweging is een van de belangrijkste van ons leven, gebouwd op het simpele feit dat een bedrijf impact heeft en meer dient dan alleen haar aandeelhouders – een bedrijf heeft een gelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van de gemeenschap en de planeet “, zegt Rose Marcario, CEO van Patagonia.

Programma

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Duurzame waardeketens
  • Bedrijfsimpact door samenwerking
  • Sustainable Development Goals integreren in je bedrijf
  • Circulaire economie als concurrentievoordeel
  • Balans tussen schaalbaarheid en trouw blijven aan je purpose

Sprekers die al bekend zijn:

20 juni: Kate Raworth, auteur van ‘Donut Economie’ and Christophe Barnouin, CEO van Wessanen
21 juni: Bernice Notenboom, gerenommeerd Arctisch reiziger en klimaatjournalist, Chris Mann, CEO van Guayaki, Kresse Wesling, medeoprichter van Elvis and Kresse

Locatie

KIT, het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor deelprogramma’s in de kantoren van B Corps, Fairphone, Plastic Whale, Patagonia en Tony’s Chocolonely.

Bekijk voor meer informatie het programma.

De B Corp Community bestaat uit 2.504 bedrijven, die een gezamenlijke jaaromzet hebben van meer dan 50 miljard euro. De B Corp Community bestaat voor 20% uit Europese bedrijven. Dat zijn 458 bedrijven, die samen per jaar een omzet hebben van 6 miljard. Ze hebben bijna 13.000 mensen in dienst.

Share Button