ASM International, KPN en Philips zijn opgenomen in de Corporate Knights 2023 Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Corporate Knights analyseerde 6.720 bedrijven in vergelijking met branchegenoten van over de gehele wereld. ASM International staat op de 33ste plaats in de lijst, KPN op 44 en Philips op 98. De top 3 bestaat uit Schnitzer Steel Industries Inc (VS), Vestas Wind Systems A/S (Denemarken) en Brambles Ltd (Australië).

De Global 100-lijst is een jaarlijkse ranglijst van duurzaamheidsprestaties onder bedrijven die wordt samengesteld door het onafhankelijke adviesbureau Corporate Knights. De ranglijst is gebaseerd op een beoordeling van 25 belangrijke duurzaamheids-prestatie- indicatoren (KPI’s), variërend van milieuprestaties tot duurzame investeringen en duurzaam gegenereerde omzet, resource management, personeelsmanagement, financieel management en prestaties van leveranciers.

Corporate Knights classificeert sinds 2022 duurzaam gegenereerde omzet en duurzame investeringen in overeenstemming met hun Corporate Knights Sustainable Economy Taxonomy. Deze methode weegt het absolute aandeel van duurzaam gegenereerde omzet en duurzame investeringen en de prestaties ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Voorheen was de score gebaseerd op de prestaties ten opzichte van vergelijkbare bedrijven.

Bekijk de volledige lijst