BCC heeft met De Raadt een zeer sterke communicator en initiator in huis gehaald. Zij was aan het begin van dit decennium een van de eersten in Nederland die de aandacht wisten te vestigen op het vraagstuk van de CO2-uitstoot, nog voordat Al Gore met zijn film An inconvenient truth een kentering in het denken teweegbracht. Zij deed dit onder andere met een door haar zelf gefinancierde website en publiciteitscampagne (‘In 5 stappen van je CO2 af’), met praktische tips waarmee consumenten hun uitstoot eenvoudig zelf kunnen verminderen.

BCC heeft zich in 2006 ten doel gesteld haar gehele operatie in 2012 klimaatneutraal uit te voeren. Alle winkels van BCC zijn inmiddels klimaatneutraal. Daarnaast zet BCC zich in voor heldere en eenduidige voorlichting aan consumenten over het energieverbruik van apparaten en besparingsmogelijkheden. De Raadt zal de voortrekkersol van BCC hierin verder vormgeven en de klimaatinspanningen van de onderneming met verhoogde intensiteit uitrollen.

Annemarie de Raadt heeft een lange staat van dienst als maatschappelijk betrokken ondernemer en adviseur en is op verschillende vlakken actief in het publieke domein, onder andere als stadsdeelraadlid in Amsterdam Oud-West voor de PvdA met Milieu en Duurzaamheid in haar portefeuille. De Raadt studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam.