Anne Jan Zwart is bij zijn vertrek als voorzitter van de Club Diplomatique Fryslân benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen woensdagavond op het Provinsjehûs in Leeuwarden opgespeld door commissaris van de Koning Brok.

ECOstyle

De in Amen woonachtige Zwart (63) leidde jarenlang het bedrijf ECOstyle. In zijn tijd verhuisde het van Appelscha naar het mede door hem opgezette Ecomunitypark in Oosterwolde. Dit bedrijventerrein kreeg in 2013 de hoogste Europese onderscheiding voor duurzaamheid. In diverse bestuursfuncties (waaronder MVO Nederland) heeft Zwart zich altijd een groot pleitbezorger voor een duurzame toekomst getoond.

Zwart droeg woensdagavond het voorzitterschap van de Club Diplomatique over aan Gerlof Reijneker, managing director en mede-eigenaar van Steinfort Glas BV in Franeker.

Reclamecampagne voor Culturele Hoofdstad

De Club Diplomatique bestaat uit bedrijven, organisaties en overheden die willen laten zien dat Fryslân meer te bieden heeft dan toeristische locaties. In 2011 blies de toenmalige commissaris van de Koningin de club nieuw leven in. Vanaf 2012 was Zwart voorzitter. Onder zijn hoede was er onder meer een reclamecampagne voor Culturele Hoofdstad op Schiphol te zien, die zo’n 6 miljoen mensen bereikte. Ook deed de club mee aan enkele regiomarketingcampagnes.