Dé werkplek voor duurzaam Nederland ontstaat midden in Nederland. Op het Stationsplein van Amersfoort zijn de plannen vergevorderd om het meest energievriendelijkste en groenste gebouw van Nederland te bouwen: One Planet Business Garden. Creatieve en innovatieve ondernemers kunnen zich hier begin 2016 samen vestigen. One Planet Business Garden is een state-of-the -art en duurzaam kantoorgebouw met een missie. In de natuur gaat niets verloren en dat is ook het uitgangspunt van dit innovatieve project van De Stichting One Planet en Lithos bouw & ontwikkeling. Het laat zien hoe leegstaande, gedateerde gebouwen duurzaam kunnen worden herbouwd en dat het mogelijk is om enorme besparingen te bereiken die een positieve invloed hebben op het milieu. De geplande bouw van deze groene werkplek start medio 2015.

Klimaatneutraal
Het oude gebouw wordt volledig behouden en grondig gerenoveerd door middel van een unieke transformatie. Een grote doorzichtige klimaatkas op een houten frame wordt er overheen gebouwd. In de winter creëert deze kas een beschermd binnenklimaat van ongeveer 4° warmer dan de buitenlucht. In de zomer kunnen de zijkanten van de kas worden geopend om een koele bries door te laten. Binnen Business Garden zullen vele planten en bomen in de tuinen en op de terrassen en daktuinen worden gekweekt. Op het dak en de zuidwal van de kas worden maar liefst 1.780 m2 zonnepanelen geplaatst.

Business Garden wordt een bruisende en innovatieve plek voor zowel grote als kleine bedrijven, voor ZZP’ers, starters en dagbezoekers. In het gebouw worden ook gerealiseerd: 24 kleine eco-woningen, horeca, terrassen, een tentoonstellingsruimte, een congreshal, vergaderruimtes en een mobility center met elektrische en biogas auto’s die iedereen mag gebruiken.

Groene werkplek
Hiermee vormt Business Garden een baanbrekend visitekaartje voor de stad Amersfoort en haar ambities ‘duurzaam 2030’. De geplande bouw van deze groene werkplek start medio 2015. Er is nog ruimte beschikbaar in Business Garden.