Amazon kondigde vandaag The Climate Pledge Fund aan ter ondersteuning van de ontwikkeling van duurzame technologieën en diensten die Amazon en andere bedrijven in staat zullen stellen om The Climate Pledge na te komen – een verbintenis om in 2040 koolstofarm te zijn Dit speciale investeringsprogramma voor durfkapitaal – met een initiële financiering van $ 2 miljard – zal visionaire bedrijven steunen wiens producten en diensten de overgang naar een koolstofarme economie zullen vergemakkelijken.

Vorig jaar waren Amazon en Global Optimism mede-oprichters van The Climate Pledge, een verbintenis om het akkoord van Parijs tien jaar te vroeg te bereiken en tegen 2040 koolstofvrij te zijn. Verizon, Reckitt Benckiser (RB) en Infosys sloten zich onlangs aan bij de belofte – het sturen van een belangrijke signaal aan de markt dat de vraag naar producten en diensten die de CO2-uitstoot helpen verminderen, snel zal groeien. Het nieuwe Climate Pledge Fund van Amazon zal investeringen in innovaties voor de koolstofarme economie van de toekomst versnellen.

Het Climate Pledge Fund zal investeren in de visionaire ondernemers en innovators die producten en diensten bouwen om bedrijven te helpen hun CO2-impact te verminderen en duurzamer te opereren“, aldus Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon. “Er wordt gekeken naar bedrijven van over de hele wereld in alle soorten en maten, van pre-productstartups tot gerenommeerde ondernemingen. Elke toekomstige investering zal worden beoordeeld op haar potentieel om het pad naar koolstofvrij te versnellen en de planeet te helpen beschermen voor toekomstige generaties.

Het Climate Pledge Fund zal investeren in bedrijven in meerdere industrieën, waaronder transport en logistiek, energieopwekking, opslag en gebruik, productie en materialen, circulaire economie en voedsel en landbouw. In de loop van de tijd zal Amazon ook zoeken naar mogelijkheden om andere ondertekenaars van Climate Pledge te betrekken bij dit investeringsprogramma.

Amazon heeft zijn leiderschap getoond in het op grote schaal toepassen van koolstofarme technologieën“, aldus Rivian CEO R.J. Scaringe. “Hun investering in Rivian en de daaropvolgende bestelling van 100.000 elektrische bestelwagens zal de ecologische voetafdruk van Amazon’s pakketbezorgingsnetwerk aanzienlijk verkleinen. We zijn enthousiast over een toekomst van koolstofarme bezorgservices.

Amazon heeft vandaag zijn duurzaamheidsrapport 2019 en een update over de duurzaamheidsdoelen en -programma’s van het bedrijf vrijgegeven, waaronder:

  • Amazon heeft aangekondigd dat het op weg is om tegen 2025 op 100% hernieuwbare energie te draaien, vijf jaar eerder dan gepland. Als onderdeel van The Climate Pledge had Amazon eerder toegezegd om tegen 2024 80% hernieuwbare energie en tegen 2030 100% hernieuwbare energie te bereiken.
  • Tot op heden heeft Amazon wereldwijd 91 projecten voor hernieuwbare energie aangekondigd. Samen zullen deze projecten met een totale capaciteit van meer dan 2900 MW jaarlijks meer dan 7,6 miljoen MWh aan duurzame energie leveren, genoeg om 680.000 Amerikaanse huizen van stroom te voorzien.
  • Amazon heeft twee investeringen gedaan van zijn $ 100 miljoen Right Now Climate Fund in natuurgebaseerde oplossingen en herbebossingsprojecten over de hele wereld, waaronder een herbebossingsproject in de Appalachen in de Verenigde Staten en een initiatief voor stedelijke vergroening in Berlijn, Duitsland.
  • Sinds 2015 heeft Amazon het gewicht van uitgaande verpakkingen met 33% verminderd en meer dan 880.000 ton verpakkingsmateriaal verwijderd, het equivalent van 1,5 miljard verzenddozen.