Als een van de grootste en meest toonaangevende technologieleveranciers voor de ICT-industrie wil ALSO bijdragen een duurzame, groene IT. Al ruim 10 jaar werkt ALSO systematisch aan de ontwikkeling en uitbreiding van hun duurzaamheidsbeleid. Hierbij wordt nu ook samenwerking met leveranciers gezocht.

De duurzaamheidsambitie van ALSO leidt tot een breed scala aan activiteiten zoals zonnepanelen op diverse gebouwen, de oprichting van een duurzaamheidscomité of www.oscar-scout.com, een pagina die kinderen leert over digitale media. Maar ALSO kijkt verder dan de eigen organisatie en wil ook een verduurzaming van hun assortiment. En dat sluit aan op een wereldwijde tendens. De circulaire economie is aan een serieuze doorbraak bezig binnen de ICT-branche. De vraag naar duurzame producten en diensten stijgt in snel tempo. Tegelijkertijd worden bij circulair inkopen hogere eisen gesteld: een product moet bewezen duurzaam zijn en de afkomst duidelijk.

Duurzaam assortiment cartridges

Aan het uitgebreide ALSO spectrum is het duurzame tonerassortiment ESR toegevoegd. ESR toners (Ecological, Sustainable & Responsible) worden geproduceerd door ARMOR Print Solutions, marktleider in remanufactured cartridges. De tonercartridges zijn een duurzaam alternatief voor de originele exemplaren. De hergebruikte cartridges van ESR staan garant voor lagere printkosten, een hoge printkwaliteit en een flinke verlaging van de milieuvoetafdruk.

Frans Hondmann, commercial director ARMOR Print Solutions: “In Europa worden elk jaar 350 miljoen cartridges verkocht waarvan 70% niet goed wordt verwerkt. ESR-cartridges belanden niet op de vuilnisbelt! Wij zijn trots om deze circulariteit te kunnen garanderen. En het mooie is dat het niets extra kost. De klant bespaart zelfs op de printkosten. Samen met ALSO hopen we dit mooie merk in heel Europa op de kaart te kunnen zetten en een mooie stap te zetten in ons gezamenlijke doel: een duurzame toekomst. Wij zijn content dat ALSO voor ons heeft gekozen en hebben alle vertrouwen in een succesvolle en duurzame samenwerking.”

Waardevol partnerschap

ARMOR Print Solutions is een expert binnen de remanufacturing printindustrie. Aan het ESR-merk ligt een uniek circulair proces ten grondslag. ARMOR Print Solutions zamelt lege cartridges in waarna ze een tweede leven krijgen in de vorm van alternatieve cartridges. Als de cartridges niet geschikt zijn voor hergebruik, worden ze gerecycled. Hiermee leveren de ESR-cartridges een serieuze bijdrage aan de doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven. De cartridges voldoen aan alle geldende Europese richtlijnen, zijn duurzaam en 100% veilig voor zowel de gebruiker als het milieu.

Miquel Parrado, CoC Regional Lead/ NON OEM Specialist, ALSO: “Met dit nieuwe productassortiment introduceert ALSO de circulaire economie voor wederverkopers en eindgebruikers. Nu het milieu steeds belangrijker wordt, wil ALSO een coherent assortiment aanbieden voor alle alternatieven in de printmarkt. ARMOR is een symbool en betrouwbaar bedrijf in Europa met een geschiedenis van meer dan 100 jaar, gericht op milieu-ethiek en hun gereviseerde producten garanderen de gevraagde kwaliteit voor onze partners en wederverkopers.”