De resultaten van de 2015 ‘review’ van de Dow Jones Sustainability Indices zijn gepubliceerd. Akzo Nobel en Unilever wisten dit keer, evenals vorig jaar de titel ‘Industry sector leader’ in de wacht te slepen in respectievelijk de sector ‘Materials’ en ‘Food & Beverage’.

Air-France-KLM is wederom sector leader in Transportation. Westpac Banking Corp uit Australië werd leader onder de banken. ING was vorig jaar leader in de sector ‘Diversified Financials’ maar is, na de afsplitsing van NN, nu voor het eerst ingedeeld onder de banken sector. ING handhaafde zich in de World index maar nu dus in een andere sector. Philips werd op het nippertje geen leader in de sector ‘Capital Goods’ maar wel in een daaronder vallende subsector  (industry) ‘Industrial Conglomerates’.

In totaal zijn er 14 Nederlandse ondernemingen opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index.

KPN wist zich wederom te handhaven in de World Index (Telecommunication Services) evenals DSM (Materials), Philips, Wolters Kluwer en Ahold. Randstad is nieuw aan deze World Index toegevoegd. Ook PostNl, Aegon, Delta Lloyd, Relx NV en SBM Offshore zijn opgenomen.

In de Dow Jones Sustainability Europe Index is, ook Wereldhave opgenomen, naast de 14 Nederlandse ondernemingen die ook in de World Index staan.

S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM maakten de uitslag vandaag bekend.

In de wereldlijst van de Dow Jones Sustainability Indices zijn 1.845 bedrijven opgenomen, verdeeld over 59 sectoren. Er zijn 24 overkoepelende Industry Sector Leaders. Elk jaar worden bedrijven geschrapt van de lijst of er juist aan toegevoegd.

(Dit bericht wordt verder aangevuld.)

Overzicht Industry sector leaders:

dsji_15