Uit de nieuwste lijst blijkt dat AkzoNobel de hoogste totale score in de sector heeft behaald, een verbetering ten opzichte van de tweede plaats vorig jaar. Het bedrijf behaalde al eerder een top drie positie in 2008 en in 2007 (toen AkzoNobel bovenaan de lijst stond).

“Onze eerste plaats, gekoppeld aan onze consistente prestaties in de afgelopen jaren, bewijst duidelijk hoe duurzaamheid met succes wordt geïntegreerd in onze wereldwijde activiteiten”, aldus CEO Hans Wijers, die ook zijn erkenning uitsprak voor de bijdragen van medewerkers van de onderneming overal ter wereld.

“Wij zijn ons er volledig van bewust dat het toekomstige succes van onze klanten en van onze eigen ondernemingsactiviteiten onlosmakelijk is verbonden met de effectiviteit van onze duurzaamheidsinspanningen. Daarom houden we strikt vast aan onze normen en blijven we op alle gebieden streven naar verbetering om onze leidinggevende status te behouden”.

De afgelopen zes jaar staat AkzoNobel genoteerd in de DJSI, door met niet aflatende inzet te werken aan het versterken van de toewijding aan duurzaamheid. Dit wordt verder ondersteund door het besluit van de onderneming om 50 procent van de prestatietoeslag voor de lange termijn voor senior executives te koppelen aan de prestatie op deze invloedrijke ranglijst.

De DJSI World Index geldt als een van ’s werelds belangrijkste duurzaamheidsindexen waarin de duurzaamheidsprestaties van toonaangevende bedrijven worden vergeleken op basis van sociale, economische en milieuprestaties, inclusief toekomstgerichte indicatoren.