Als wereldwijde marktleider in industriële gassen, heeft Air Products een belangrijke stap gezet op het pad naar duurzaamheid door een Power Purchase Agreement (PPA) voor hernieuwbare energie met Eneco te ondertekenen. Deze strategische overeenkomst bevestigt opnieuw Air Products’ inzet om de impact op het klimaat aan te pakken door een aanzienlijk deel van zijn energiebehoefte in Nederland te verkrijgen uit hernieuwbare bronnen.

Onder de voorwaarden van deze 10-jarige PPA zal Air Products het grootste deel van zijn huidige zakelijke energiebehoefte voor de productie van vloeibare stikstof en zuurstof in Nederland dekken met energie afkomstig uit een betrouwbare en duurzame bron. Deze hernieuwbare elektriciteit wordt opgewekt op het Vlagtwedde Solar PV-park in het noordoosten van Nederland. Door deze overeenkomst kan Air Products gedurende de contractperiode de uitstoot verminderen, gelijk aan de CO2-voetafdruk van ongeveer 45.000 huishoudens.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen van het bedrijf om de CO2-voetafdruk in Nederland te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Vorig jaar kondigde het bedrijf zijn plannen aan om Europa’s grootste CO2-arme waterstoffabriek te bouwen in de haven van Rotterdam. Dit werd voorafgegaan door aankondigingen van Air Products van plannen voor een importterminal voor hernieuwbare energie, die zal worden gebruikt om lokaal hiernieuwbare waterstof te produceren, en het eerste Rotterdamse tankstation voor hernieuwbare waterstoftrucks. Het 10-jarige contract weerspiegelt de langetermijnvisie van Air Products om de energietransitie te versnellen en te blijven werken aan een schonere toekomst.

“Deze 10-jarige PPA is een belangrijke mijlpaal in onze weg naar duurzaamheid”, zegt Harco van den Berg, Business Manager Benelux van Air Products. “We zijn verheugd om samen te werken met Eneco en we geloven dat deze samenwerking zal bijdragen aan onze doelstellingen om de industriële gassector koolstofvrij te maken.”

Eneco B2B Director Dick Velings voegt hieraan toe: “Om klimaatneutraal te worden, hebben we met zijn allen aanzienlijk meer duurzaam opgewekte energie nodig. Met deze overeenkomst committeert Air Products zich tot het gebruik van een grote hoeveelheid groene energie vanuit het windpark Ecowende. Dit stelt Air Products in staat om nog duurzamer te worden en hun klanten in vele sectoren te helpen dat ook te doen. We zijn verheugd en trots om met Air Products samen te werken.”