AIMMS, wereldwijd marktleider in geavanceerde oplossingen voor supply chain planning en optimalisatie, kondigt met trots de strategische samenwerking met BigMile aan, een baanbrekende technologiepartner gespecialiseerd in het leveren van nauwkeurige CO2-emissiegegevens voor supply chain en logistiek.

Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in het vergroten van AIMMS’ toewijding aan duurzaamheid door haar klanten te voorzien van tools om hun CO2-voetafdruk te verminderen.

Als onderdeel van deze samenwerking zal AIMMS haar supply chain-optimalisatie oplossingen aanvullen met BigMile’s geavanceerde data en technologie. Klanten van AIMMS krijgen hiermee toegang tot nauwkeurige gegevens over de daadwerkelijke CO2-uitstoot, waardoor zij milieuverantwoordelijke beslissingen kunnen nemen die bijdragen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. De samenwerking biedt ook de mogelijkheid om CO2-uitstoot te benchmarken, waardoor klanten van AIMMS een inzicht krijgen over hun impact op het milieu in vergelijking met soortgelijke bedrijven

Jan Pronk, Managing Director van BigMile, licht toe: “Bedrijven opereren vandaag de dag in disruptieve en steeds veranderende omgevingen, met complexe supply chains die zowel veerkrachtig als duurzaam moeten zijn. Als BigMile kunnen we hieraan bijdragen door bedrijven te helpen bij het berekenen, toewijzen en rapporteren van ISO 14083-conforme CO2-uitstoot voor al hun supply chain- en logistiekgerelateerde activiteiten. Ik ben er trots op dat we in AIMMS een partner met een bewezen staat van dienst hebben gevonden, die onze oplossing kan aanvullen met state-of-the-art supply chain design technologie om bedrijven op strategisch niveau te ondersteunen.”

Minder uitstoot en benchmarken

“AIMMS heeft zich altijd ingezet om haar klanten te voorzien van innovatieve oplossingen die waarde en duurzaamheid creëren. Onze samenwerking met BigMile is een belangrijke stap in de richting van dit doel en stelt onze klanten in staat minder CO2 uit te stoten en tegelijk hun bedrijfsdoelstellingen te waarborgen als ook hun uitstoot te benchmarken,” aldus Zoe Schouten, Business Director Supply Chain Solutions.

Deze samenwerking tussen AIMMS en BigMile stelt bedrijven in staat om:

  • Hun CO2-voetafdruk te verkleinen door weloverwogen beslissingen te nemen op basis van CO2-emissiedata
  • De efficiëntie en veerkracht van de supply chain verbeteren
  • Concurrentievoordeel te behalen door duurzaam business te bedrijven

Voor klanten van AIMMS die geïnteresseerd zijn in het benchmarken van hun CO2-uitstoot, opent dit partnerschap nieuwe mogelijkheden. AIMMS en BigMile werken nauw samen met klanten om aan hun unieke eisen te voldoen en oplossingen op maat te bieden.