In 2019 komt ABN AMRO wederom naar voren als één van de best presterende banken ter wereld op het gebied van duurzaamheid in de jaarlijkse beoordeling van RobecoSAM. ABN AMRO heeft 79 van de maximale 100 punten behaald. Deze beoordeling in het najaar door RobecoSAM vormt de basis voor de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI) die begin 2020 wordt gepubliceerd.

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO:  “Ik ben enorm trots dat onze inzet en prestaties op het gebied van duurzaamheid opnieuw worden erkend. Duurzaamheid vormt het hart van onze strategie. Zo nemen wij als bank onze verantwoordelijkheid om mee te werken aan een betere wereld van vandaag en voor de generaties die na ons komen.”

Jaarlijks voert RobecoSAM onderzoek uit onder ruim 3.500 internationale bedrijven die worden beoordeeld op economisch-, sociaal- en milieubeleid. Met de behaalde punten van 79 uit 100 behoort ABN AMRO sowieso tot de top 10% van beste banken wereldwijd. Het verschil tussen ABN AMRO en de industry leader is 7 punten. In 2018 behaalde ABN AMRO 83 punten. In 2019 werd voor het eerst het rentederivaten dossier meegewogen in de score van ABN AMRO.

De bank scoort hoog op onder andere de inspanningen rondom Anti-crime, Climate Strategy en Human Rights. Waar de bank volgens RobecoSAM nog op kan verbeteren heeft met name betrekking op transparantie over de ambities van de bank en haar prestaties van de afgelopen jaren en voor de toekomst. Ook wil RobecoSAM dat ABN AMRO meer helderheid geeft over bijvoorbeeld lobby & politieke activiteiten.

Voor investeerders en overige stakeholders is de positie van ABN AMRO in de DJSI een belangrijk middel om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsinspanningen van ABN AMRO. Voor de bank is de positie in de index ook een belangrijke graadmeter. In januari worden alle relatieve scores bekend en dan weet de ABN AMRO waar ze staat in de Sustainability Index.