De organisatie is in handen van de Federatie Bedrijfsleven Noordoostpolder, Stichting Duurzaam Flevoland en de Provincie Flevoland.

Het programma duurt van 16.30 uur tot circa 21.30 uur en bevat meerdere onderdelen, zoals een presentatie van de directeur van Hakvoort Horeca over duurzaam ondernemen in de praktijk en van Henriëtte Former, adviseur van Adviesgroep Duurzaam ondernemen van DHV. Tevens zijn er workshops met thema’s als “duurzaam bouwen”, “concurrentiekracht (innovatie)”, “kwaliteit van arbeid” en “efficiëntie in energie, grond- en afvalstoffen gebruik”. De workshops worden geleid door verschillende MKB bedrijven veelal uit de Noordoostpolder en deskundigen. Er is natuurlijk ook gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen en onder het genot van een hapje en drankje contacten te leggen met andere ondernemers.
Geïnteresseerde ondernemers wordt gevraagd zich voor 5 mei 2005 aan te melden bij de Federatie Bedrijfsleven Noordoostpolder door een mailtje met naam en telefoonnummer te sturen naar info@feb-emmeloord.nl.