OnzeZorg is Opgewekt (OZIO) ondertekende vandaag samen met tientallen zorginstellingen, brancheorganisaties, gemeentes en leveranciers de Green deal-aanpak. Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport was aanwezig bij dit moment.

Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van energie, water, voedsel, materialen en grondstoffen. Daar valt veel duurzaamheidswinst te behalen. Om verduurzaming in de zorg te versnellen, zijn er al meer dan honderd Green Deals afgesloten.

Belofte

Door zich aan te sluiten, zet Onze Zorg is Opgewekt zich actief in om voor 2025 de Green Deal samen met 25 zorginstellingen te realiseren. Dit via CO2-besparing in combinatie met bewustmaking van cliënten en medewerkers op het gebied van duurzaamheid.

Medeoprichter Hilde van Dijk is blij met de ondertekening: “We zien dit als een belofte aan onze partners en aan onszelf. Het gaat om het bereiken van zoveel mogelijk impact. Voor ons betekent dat CO-besparing en bewustmaking.Trots zijn we dat een van onze klanten bijvoorbeeld al de helft van de energiebehoefte uit duurzame energie haalt. Dankzij die besparing stelden ze 14 fte aan extra zorgverleners aan. Andere organisaties gebruiken de besparing om verder te verduurzamen. De Green Deal-aanpak onderstreept het belang van verduurzaming in de zorg en dat juichen wij alleen maar toe.”