In de podcastserie ‘ESG: even samen gevat’ gaat BNP Paribas in gesprek met versnellers van de duurzame transitie. We duiken onder andere in de E van groene energie, CO2 uitstoot, grondstoffen en biodiversiteit, de S van gezondheid, diversiteit en inclusiviteit en de G van wet- en regelgeving en internationale samenwerking. Samen met experts praten we je bij over de laatste ontwikkelingen, de belemmeringen en de kansen.

In deze aflevering een gesprek met Aris Molenaar, CEO van Olijck Foods en Business Developer bij North Sea Farmers. In die laatste rol bouwt hij aan een gezonde zeewier industrie die binnen de planetaire grenzen opereert. Onder het genot van zeewier versnaperingen bespreken we met Aris de rol van zeewier in onze voeding en in het verminderen van de ecologische voetafdruk van ons voedselsysteem. Maar we verkennen ook de toepassing van zeewier in andere sectoren zoals verpakkingen (bioplastics), textiel, veevoer, cosmetica en energie (biobrandstoffen). Echt een alleskunner dus. Of zitten er addertjes onder het zeewiergras?