Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons bestaan en in onze aankopen. Ook op het gebied van bloemen is dat het geval: maar liefst 91% van de bloemenkopers is namelijk bereid om extra te betalen voor duurzame bloemen, blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl  

De aankoop van duurzame producten

In het onderzoek van Topbloemen.nl werd ruim 500 Nederlanders gevraagd of zij geïnteresseerd zijn in duurzame boeketten. Waar 90% van de ondervraagden aangeeft regelmatig duurzame (andere) producten te kopen, gaf 62% aan nooit duurzame boeketten te kopen.

Pas nadat duidelijk werd wat duurzame bloemen precies inhouden, gaf 85% aan in de toekomst zeker duurzame boeketten te willen kopen. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat 91% ook bereid is om meer voor zo’n duurzaam boeket te betalen.

De kwaliteit en prijs 

Edwin van Erkel, CEO van Topbloemen.nl: “Het is jammer dat veel mensen blijkbaar nog niet weten wat duurzame bloemen zijn. Het aantoonbaar maken van de duurzaamheid van de samengestelde boeketten gebeurt aan de hand van een MPS-A certificering. Indien het boeket voor minimaal 80% uit bloemen met een MPS-A certificering bestaat voldoet het boeket aan de criteria van het Green florist-keurmerk. Met Green florist voorziet Topbloemen.nl in de groeiende vraag naar duurzame boeketten. Het is het enige keurmerk dat de duurzaamheid van samengestelde boeketten in de bloemensector traceerbaar maakt. Bij Topbloemen.nl zijn er diverse boeketten die dit label hebben.