Op Wereld Water Dag 2015 – 20 maart a.s. – maakt Made Blue haar actuele meterstand bekend in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Door de recente deelname van Mövenpick, Aquafox, Bundles en Fokker Terminal heeft Made Blue inmiddels 600.000.000 liter schoon drinkwater gerealiseerd in Bangladesh, Kenia, Indonesië en Ethiopië. Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij Made Blue. Daarmee spiegelen zij hun waterverbruik met investeringen in waterprojecten die net zoveel drinkwater op een duurzame manier beschikbaar maken op de plekken waar dat het hardst nodig is. Een liter voor een liter dus.

Uniek aan Made Blue is de transparantie en de claim die organisaties kunnen maken voor hun organisatie of product. Tom Verhaar en Tim Rosman van de Fokker Terminal zijn enthousiast over de samenwerking: “Tijdens de congressen en evenementen die bij ons plaatsvinden komt er niemand iets te kort, maar tegelijkertijd zijn er wereldwijd een onthutsende 780 miljoen mensen zonder toegang tot veilig drinkwater. Drinkwaterprojecten zijn de meest effectieve manier om kindersterfte en armoede te bestrijden. Met het programma van Made Blue helpen we samen met onze opdrachtgevers mee aan de oplossing, voor een klein bedrag per bezoeker. Tegelijkertijd maken we bezoekers meer bewust van de noodzaak van schoon water voor iedereen. Ook voor opdrachtgevers vormt dit project zo een bijdrage aan de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

De drinkwater projecten worden geïmplementeerd door ervaren, efficiënte Nederlandse goede doelen organisaties. Vorig jaar sloten reeds Simavi, Max Foundation, Amref Flying Doctors en Cordaid aan bij Made Blue, in 2015 is ook World Vision als partner toegetreden.

Made Blue is verheugd over de gezamenlijk gerealiseerde impact. “Door samen te werken aan het beschikbaar maken van schoon drinkwater maken we echt een verschil. Het is fantastisch dat deze organisaties samen met ons op kop durven te lopen. We zijn gestart in 2014 en hebben nu al deze mijlpaal bereikt en daar zijn we ontzettend trots op,” aldus Machiel van Dooren, oprichter van Made Blue. “Stel je eens voor dat je elke dag 4 uur bezig bent met waterhalen voor je gezin. Water waarvan je weet dat het ook nog eens vervuild is. Die tijd kun je niet gebruiken om te werken of naar school te gaan. Met deze 600.000.000 liter hebben al ruim 80.000 mensen eindelijk toegang tot schoon drinkwater en de tijd om een bestaan op te bouwen. Maar we willen natuurlijk verder en daarom is het onze ambitie om de meterstand eind 2015 op 2.500.000.000 liter te zetten.”

Over Made Blue

Made Blue spiegelt het drinkwaterverbruik van aangesloten merken en organisaties in Nederland met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. Organisaties krijgen inzicht in hun watervoetafdruk, investeren in merkwaarde en dragen bij aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld. Made Blue biedt onderscheidend vermogen met positieve, meetbare impact, onafhankelijk geverifieerd. Made Blue is opgericht in samenwerking met Aqua for All en wordt ondersteund door Royal HaskoningDHV en PwC.