In 2000 maakten regeringsleiders van 189 landen, waaronder Nederland, acht duidelijke afspraken voor een betere wereld in 2015: de Millenniumdoelen. Een belofte aan arme mensen wereldwijd. Er wordt hard gewerkt om deze doelen te halen. Door de overheid, het bedrijfsleven en talloze organisaties. Maar een betere wereld is de verantwoordelijkheid van iedereen. Ieder stapje in de goede richting, hoe klein ook, helpt. Heel veel kleine stapjes brengen ons heel ver. Met dit boekje willen ze laten zien hoe gemakkelijk en vooral hoe leuk het is om hieraan bij te dragen.

Het boekje en de site worden gemaakt door Brighter World in samenwerking met EEN. De meeropbrengst van dit boek is bestemd voor EEN. EEN is het initiatief van 60 maatschappelijke en ontwikkelingsorganisaties. EEN is Nederlands, maar maakt deel uit van een wereldwijde beweging tegen armoede, met o.a. in de Verenigde Staten ONE, in Engeland Make Poverty History en in India Wada Na Todo. Jaarlijks coördineert EEN in Nederland de actie Stand Up and Take Action, waarbij miljoenen mensen wereldwijd opstaan tegen armoede.

Een bijbehorende website bij het boekje biedt per tip uitgebreidere informatie, adressen en ideeën hoe je deze 52 simpele tips in je eigen omgeving kunt toepassen.

Fons en Jacqui Burger hebben in Rotterdam een communicatiebureau dat zich inzet voor duurzame en fair trade initiatieven. Zij schreven vorig jaar het succesvolle boekje “52 simpele manieren om de wereld te veranderen”.