Als jij wilt opvallen tussen de vele webshops die er dagelijks bijkomen, moet je iets bijzonders te bieden hebben. Gelet op het feit dat er steeds meer mensen bewust worden van de noodzaak van het gebruik van duurzame materialen is het logisch dat jij je daarop focust als je iets nieuws begint waarmee je indruk wilt maken. Wat denk je van de volgende drie opties?

1. Bamboe

Sinds een aantal jaren is bamboe in de belangstelling geraakt en dat is niet zo vreemd. Het materiaal is zeer veelzijdig en nog belangrijker is dat bamboe enorm snel groeit en bijna overal kan worden gekweekt. Het kappen heeft derhalve veel minder invloed dan bij andere materialen. In China bouwen ze complete woningen van bamboe, maar er worden ook allerlei andere spullen van gemaakt van kistjes tot bordjes. 

Sinds een aantal jaren is ook duidelijk dat de bamboe-vezel geschikt is voor kleding. Er zijn inmiddels meerdere soorten bamboe herensokken, ondergoed en T-shirts in de handel. Omdat deze kleding is gemaakt van natuurlijk materiaal heeft het diverse voordelen in het dragen. Daarbij staat het ook gewoon mooi. Derhalve heb je meerdere opties voor je webshop als jij je richt op bamboe.

2. Gerecycled metaal

In het verleden heeft de mens zich weinig gelegen laten liggen aan het milieu als het ging om het delven van grondstoffen zoals metaal. De verontreiniging die hiermee gepaard ging en nog steeds gaat, is enorm. Daarbij komen op steeds meer plaatsen waar mijnbouw heeft plaats gevonden de beruchte sinkholes voor. Dat zijn plotselinge verzakkingen die een doorsnee en diepte van vele meters kunnen hebben. 

Zeer dichtbij, in Groningen, hebben we kunnen constateren wat er gebeurt als de mens ondoordacht te veel grondstoffen uit de aarde wil halen. Maar helaas zijn deze zaken niet meer terug te draaien. Klimaatdoelen worden echter steeds belangrijker en voor vrijwel alle metalen geldt dat deze ook recyclebaar zijn. Met vaak relatief weinig bewerking zijn metalen weer geschikt voor hergebruik. Dat kan in de bouw maar er kunnen ook diverse andere objecten van worden gemaakt. Daarbij kan je denken van kunst tot gebruiksartikelen of bijvoorbeeld souvenirs. Specialiseren in voorwerpen van gerecycled metaal is dus een interessante optie voor je webwinkel.

3. Schapenwol

Heb je er wel eens over nagedacht wat voor een revolutie het moet zijn geweest op het moment dat de mens besefte dat de wol van schapen zo goed kon worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Destijds was de weggooi-cultuur die voor ons zo gewoon is iets dat onvoorstelbaar moet hebben geleken. Kleding moest jarenlang mooi blijven en makkelijk te herstellen zijn. En als het na vele jaren gebruik dan echt niet meer kon worden gedragen, waren er diverse toepassingen voor de vodden, een woord dat wij eigenlijk niet meer kennen. 

Schapenwol is ook vandaag de dag nog even duurzaam als vele eeuwen geleden. Op een webshop kan je dit duurzame materiaal op diverse manieren aanbieden. Uiteraard kan je daarbij nadruk leggen op de voordelen voor het milieu van echte schapenwol.