Het 2023/24 Sustainability Census Report is gepubliceerd! Het rapport heeft als doel een holistisch en wereldwijd beeld te schetsen van het duurzaamheidsvak binnen het bedrijfsleven en de financiële wereld. Met meer dan 2.200 respondenten wereldwijd geeft het rapport meer informatie dan ooit tevoren over hoe het is om te werken in een duurzaamheidsgerelateerd beroep.

Voortbordurend op de rijke erfenis van de ‘CR Salary Survey’, voor het eerst gelanceerd door Acre en Carnstone in 2007, werpt het Sustainability Census rapport licht op de huidige uitdagingen voor duurzaamheidsprofessionals en of werkgevers genoeg doen om degenen te helpen die belast zijn die de duurzame verandering moeten bewerkstelligen die onze planeet zo dringend nodig heeft.

In dit rapport, dat voortborduurt op voorgaande jaren, wordt komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voelen duurzaamheidsprofessionals zich eerlijk gecompenseerd voor het werk dat ze doen?
  • Denken duurzaamheidsprofessionals dat de duurzaamheidsdoelen van hun organisatie haalbaar zijn binnen de gestelde termijnen?
  • Wie is de eigenaar van duurzaamheid op directieniveau en hoe structureren organisaties hun duurzaamheidsfuncties?
  • Krijgen duurzaamheidsprofessionals de ondersteuning die ze nodig hebben om hun doelen van hun organisatie te bereiken – of die nu impactgedreven, financieel of beide zijn?
  • Hoe worden duurzaamheidsprofessionals over de hele wereld gecompenseerd?

“Nu de wereld zwaar leunt op de schouders van een paar mensen, biedt dit rapport inzicht in de huidige staat van het duurzaamheidsberoep en biedt het een basis om hoopvol te navigeren door het uitdagende terrein dat voor ons ligt.”