Duurzaam ondernemen kan in vele vormen worden toegepast in een bedrijf. Zo kan het betrekking hebben op de manier van werken, maar kan het ook verwerkt worden in de kantoorinrichting. Ben je benieuwd hoe je jouw kantoorruimte op een duurzame manier kunt inrichten? Lees het in dit artikel! 

Begin eens bij de verlichting

In bijna elk kantoorpand branden ze de hele dag, namelijk: de lampen. Dit is niet goed voor je portemonnee, maar ook zeker niet voor het milieu. Maak daarom gebruik van LED lampen. Hiermee kun je nog steeds een mooie uitstraling creëren met de verlichting, maar met LED lampen is dit een stuk duurzamer. 

De materialen van jouw kantoormeubilair

Waar is het kantoormeubilair in jouw kantoorruimte van gemaakt? Het is goed om bij de aanschaf van kantoormeubilair te letten op het Milieukeur. Als een meubelstuk dit keurmerk heeft, geeft het aan dat het meubelstuk minder belastend is voor het milieu. Zoek je een alternatief voor hout? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor bamboe kantoormeubilair. Dit is een stuk duurzamer en ziet er ook nog eens mooi uit! 

Andere opties voor kantoormeubilair

Als je je kantoorinrichting nog wat milieubewuster wilt maken zijn fleurige kantoorplanten onmisbaar. Ze filteren de lucht en verdampen water, waardoor werknemers productiever en gezonder worden. Naast het toevoegen van kantoorplanten kun je ook eens kijken naar de mogelijkheden voor het hergebruiken van kantoormeubilair. Je kunt een meubelstuk tweedehands kopen of je eigen meubelstuk laten refurbishen. 

Serveer eerlijke koffie

Bij een duurzame kantoorinrichting hoort ook een duurzaam kopje koffie. Kijk daarom eens welke koffie jullie serveren in de kantoorruimte en of deze wel duurzaam is. Zo niet, ga dan eens op zoek naar een eerlijke koffie. Daarnaast kun je kijken naar gerecyclede papieren bekertjes of gebruik glazen als je nog minder weg wilt gooien. Alleen al bij het drinken van je koffie kun je een steentje bijdragen aan de duurzaamheid in de wereld. 

Ben jij al bewust bezig met het creëren van een duurzaam kantoor?

Met bovenstaande manieren kun je op een makkelijke manier bijdrage aan het milieu. Welke duurzame manier is al terug te vinden in jouw kantoorruimte en wat zou je nog willen veranderen? Laat je inspireren door de blog! Heb je nog vragen over het verduurzamen van jouw kantoorruimte? Neem dan contact op met de vastgoedconsultants van SKEPP. Zij helpen je graag verder!