Het duurzaam maken van een onderneming is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor veel bedrijven. Toch ervaren veel ondernemers dit als een lastige taak. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel technische snufjes die ervoor zorgen dat je bedrijf een stuk duurzamer wordt. In dit artikel worden enkele tips gegeven over welke apparaten je kunt gebruiken om je bedrijf een stuk duurzamer te maken.  Lees verder!

Duurzaam vervoer

Als je een onderneming hebt, kan het voorkomen dat je veel moet reizen. Het transport met het openbaar vervoer is één van de duurzaamste manieren om je te verplaatsen, toch is dit niet altijd even praktisch. Een auto huren is in dit geval een goede oplossing. Je vervuilt het milieu namelijk niet door een gloednieuwe auto aan te schaffen.

Duurzaam omgaan met energie

Veel bedrijven gebruiken een gigantische hoeveelheid aan energie, wat natuurlijk zonde is voor het milieu. Naast het gebruik van schone energie opwekkers, zoals zonnepanelen of windmolens en energiebesparende airconditioning van thermonoord.nl,  is het ook mogelijk om op een andere manier duurzaam om te gaan met stroom. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van energiemonitoring. Dit systeem houdt verschillende gegevens over energieverbruik voor je bij. Hierdoor ontstaat er een duidelijk overzicht in hoe je jouw stroom verbruikt. Daardoor is het dus ook mogelijk om gericht actie te ondernemen. Dit kan ervoor zorgen dat je jaarlijks enorm veel stroom bespaard. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Duurzaam de fabriek koelen

Tijdens verschillende processen in de fabriek kan warmte vrijkomen. Daarom is het nodig om de fabriek constant te koelen. Hiervoor zijn enkele duurzame methodes bedacht. Zo bestaat er indirecte verdampingskoeling. Dit is een principe waarbij verdampt water wordt afgekoeld, waardoor de omgeving ook kouder wordt. Dit kost bijna geen energie, omdat het verdampen vanzelf gaat door de warmte van de fabriek. Terwijl ventilatie vaak slechter werkt als het warm is, werkt deze methode juist beter. Dit komt doordat er door de hitte meer verdamping plaatsvindt.

Duurzaam produceren

Vroeger werd het produceren van producten volledig met de hand gedaan, dit is echter al lang niet meer het geval. Het is erg verstandig om robots te gebruiken bij de productie. Robots zijn namelijk een stuk preciezer in hun werk. Menselijke fouten worden dus voorkomen, wat zorgt voor een hoge veiligheidsgraad en minder verspilling van materialen.

Tot slot

Zoek je naar de nieuwste technische snufjes om je bedrijf duurzamer te maken? Verdiep je dan bijvoorbeeld in energiemonitoring, indirecte verdampingskoeling of in robots. Op het internet zijn veel verschillende soorten websites te vinden die zich hierin verdiepen. Zorg er wel voor dat je goed controleert of iets daadwerkelijk milieuvriendelijk is voordat je het aanschaft. Dit kun je controleren door goed te kijken naar certificering en de levensduur van een apparaat. Ook het productieproces is hierbij belangrijk. Succes!