Zij laten zien dat het kan: dé honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland

De lijst met de honderd duurzame jonge koplopers wordt op donderdagavond 7 juni feestelijk gelanceerd tijdens het bekendmakingsevenement van de Duurzame Jonge 100 van 2018 bij Circl in Amsterdam. Deze jongeren laten samen zien dat duurzaamheid mogelijk is!

DJ100 Lancering & Experience
Na een pittige selectie is de 10 koppige jury eruit welke jonge koplopers komend jaar in de Duurzame Jonge 100 staan. Donderdagavond wordt deze lijst feestelijk gelanceerd met gelijkgezinden! De DJ100’ers van 2018 ontvangen een uniek ontworpen DJ100 ring, gemaakt door één van de DJ100’ers zelf met een 3D printer, uiteraard van gerecycled plastic. Ook staat deze avond in het teken van netwerken, zodat de aanwezigen elkaar kunnen versterken in hun duurzame ambities.

Daarnaast zijn de DJ100’ers in actie te bewonderen tijdens de DJ100 Experience, waar 15 genomineerden hun producten, ideeën en innovaties tentoonstellen. Voorbijgangers kunnen deze zien, proberen of zelfs proeven! Dit varieert van het uitproberen van circulaire koptelefoons en horloges, elektrische scooters die overal in Amsterdam voor korte afstanden te huur zijn en het proeven van producten gemaakt van gered groente en fruit! De DJ100 Experience levert hét bewijs dat duurzame initiatieven niet onderdoen aan kwaliteit!

Meer dan een lijst
De lancering van de lijst met de 100 duurzame jongeren is de start van een nieuw DJ100 jaar, waarin de jonge koplopers onderdeel worden van een actief netwerk met vele mogelijkheden om hun verhaal verder te vertellen. Daarnaast krijgen ze ondersteuning om hun eigen verhaal nog béter te vertellen én krijgen ze de kans om hun toekomstvisie voor Nederland te delen. Zo denken de DJ100’ers op Duurzame Dinsdag mee met beleidsmakers over duurzame mobiliteit en circulaire economie. Ook worden alle relevantie initiatieven van DJ100’ers meegenomen in het Duurzame Dinsdag koffertje, die op die dag aan de minister wordt aangeboden.

De jury 
De jury bestaat uit vijf jonge koplopers en vijf ervaren prominenten op het gebied van duurzaamheid. Onder andere Ruud Koornstra (Nationale Energiecommissaris), Chantal van Engelen (Co-founder Kromkommer)  en Tanja Roeleveld (MVO Manager van het jaar) selecteerden uit meer dan 300 aanmeldingen de honderd duurzame jonge koplopers voor een plek in de lijst. Bij de selectie is gekeken naar de mate van impact, innovatie, visie en inspiratie.

De organisatie

De Duurzame Jonge 100 wordt georganiseerd door SustainableMotion; Een projectbureau dat jonge talenten in staat stelt hun ambitie en kennis om te zetten in concrete ideeën en oplossingen voor uitdagingen in een snel veranderende wereld.
Share Button