Uit bijna 100 genomineerden zijn zeven Utrechtse circulaire ondernemers verkozen tot Verschilmaker. De juryleden gedeputeerde Robert Strijk (Provincie Utrecht) en Circular Hero 2021 Klaske Kruk (Circularities) kozen de zeven Verschilmakers uit alle aanmeldingen  vanwege de visie op circulariteit, het pragmatisme op de invoering ervan binnen hun organisatie en de drive waarmee ze het verschil maken voor hun bedrijf, Utrecht én de wereld. Robert Strijk: “Ik vind het mooi dat we in onze provincie veel drijvende krachten en aanjagers hebben die zich inzetten om circulaire oplossingen te bedenken en toe te passen, en op deze manier hun steentje bijdragen aan een betere wereld.”

Utrechtse circulaire Verschilmakers

Katja Nelissen van ProRail

Wat begon met een project voor circulaire aankleding van een nieuw pand, mondde uit in een diepgewortelde passie voor verduurzaming.

Marien Groenendijk van Groenendijk Bedrijfskleding

Marien voelt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu. Met zijn kritische kijk op de definitie van circulariteit legt hij de duurzame lat steeds hoger.

Bart van Straten van Van Straten Medical

Veel instrumenten in ziekenhuizen en klinieken eindigen onterecht als medisch afval, soms zelfs zonder te zijn gebruikt.

Ernest van de Voort van Albron

Ernest besefte dat als hij 10% van alle mensen in de restaurants van Albron kon verleiden om gezonder en duurzamer te eten, dat dat al een enorme impact op levert.

Maaike Perenboom van Synchroon

Naarmate Maaike steeds meer kennis kreeg over de effecten van klimaatverandering en de invloed die bouw heeft op de versnelling daarvan, werd het voor haar onmogelijk om nog lijdzaam toe te kijken.

Aerd de Boode van TivoliVredenburg

Duurzaamheid is een zakelijke propositie die beter is voor de consument en voor onszelf. Het geeft concurrentievoordeel én is noodzakelijk voor toekomstige en huidige generaties.

Anja Cheriakova van De Clique

We moeten toe naar een systeem waarin je wordt beloond als je zoveel mogelijk afvalstromen zo hoogwaardig mogelijk hebt verwerkt.

Hun interviews lees je op www.deverschilmakers.nl.

Waarom verschilmakers?

Verschilmakers zijn professionals die door het toepassen van de circulaire economie in hun dagelijkse werkzaamheden een positief verschil maken. Want  wereldwijde problemen aanpakken op het gebied van klimaatverandering, grondstoffenschaarste en biodiversiteitsverlies is niet alleen de taak van wereldleiders, uitvinders of idealisten. Iedereen kan in het werk een cruciale bijdrage leveren aan een toekomstbestendig bedrijf, een gezonde economie en een leefbare wereld. In het bedrijfsleven, binnen not-for-profit organisaties, een eigen onderneming én de overheid.