Ben je als ondernemer met een eigen bedrijf in de laatste aantal jaren enorm gegroeid? Dan kan het tijd zijn voor de volgende stap. Als je veel successen hebt behaald, is het mogelijk dat jouw huidige bedrijfspand niet groot genoeg meer is. In dit geval kan het goed zijn om op zoek te gaan naar een nieuw bedrijfspand. Bij een zakelijke verhuizing komt veel kijken, waardoor een goede voorbereiding van groot belang is. Als jij veel waarde hecht aan duurzaam ondernemen, is het slim om ook bij deze verhuizing zo veel mogelijk rekening te houden met duurzaamheid. Zakelijk verhuizen op een duurzame manier? Wij zetten op een rij hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Geef spullen een tweede leven

Als je zakelijk gaat verhuizen bestaat de kans dat je niet alle spullen uit je huidige pand meeneemt naar je nieuwe pand. Misschien zijn bepaalde spullen al verouderd of gebruik je spullen al een tijdje niet meer. Zonde om dit dan weer van A naar B te verhuizen. Als je veel waarde hecht aan duurzaamheid, is het slim om deze spullen een tweede leven te geven. Gooi ze dus niet zomaar weg. Misschien zijn bepaalde producten te recyclen, dan is dit een goede manier om spullen een tweede leven te gooien. Wat je ook kunt doen, is spullen verkopen of aan iemand anders geven. Zo verleng je de levensduur en dit is beter voor het milieu.

Kies voor duurzame verhuisdozen

Voor een zakelijke verhuizing zijn verhuisdozen nodig. Als je graag duurzaam wilt verhuizen, is het hierbij een aanrader om te kiezen voor duurzame verhuisdozen. Een goede tip hierbij is om te investeren in verhuisdozen van hoge kwaliteit. Misschien zijn deze wel wat duurder, maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Verhuisdozen van hoge kwaliteit zijn over het algemeen steviger en dit betekent dat het makkelijker wordt om jouw spullen veilig te verhuizen van A naar B. Bovendien zijn verhuisdozen van hoge kwaliteit na de verhuizing ook nog te gebruiken, wat natuurlijk beter is voor het milieu. Tweedehands verhuisdozen kopen is ook nog een mogelijkheid als je zoekt naar duurzame verhuisdozen. Zo geef je de dozen een langere levensduur en hoef je dus niet op zoek naar nieuwe.

Een duurzaam verhuisbedrijf kiezen

Bij een zakelijke verhuizing kan hulp goed van pas komen. Dit kun je doen door personeel of mensen uit je omgeving op te trommelen, maar soms is het verstandiger om hulp van experts in te schakelen. In dit geval is een verhuisbedrijf een goede optie. Niet alle verhuisbedrijven gaan echter even duurzaam te werk. Doe daarom even research naar verschillende verhuisbedrijven en kijk naar wie er rekening houdt met duurzaamheid. Wanneer je dan kiest voor dit verhuisbedrijf, ben je bewust bezig. Deze Student Verhuis Service uit Amsterdam is een bedrijf dat zich focust op CO2-neutraal verhuizen, waardoor je hiermee een goede keuze maakt. Niet alleen houden zij rekening met het milieu, ook zijn ze vrij goedkoop.

Zakelijk verhuizen op een duurzame manier is zeker mogelijk. Deze tips hierboven helpen je hierbij. Bereid je goed voor en houdt zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid. Kies je ervoor om het verhuizen uit te besteden aan een professioneel bedrijf? Kijk dan goed naar de kosten voor een verhuizing en in hoeverre zij aandacht besteden aan een beter milieu.