WWF en Vodafone werken wereldwijd samen om mensen te helpen duurzamere keuzes te maken. Het doel is om 1 miljoen ongebruikte telefoons in te zamelen, zodat deze hergebruikt of verantwoord gerecycled kunnen worden. Vodafone zet technologie in om een positieve impact te creëren. In Zuid-Afrika werkt Vodafone met WWF aan een Early Warning System. Dit systeem gebruikt infraroodcamera’s en hydrofoons met AI om walvissen te detecteren. Zo zijn er wereldwijd verschillende projecten die door de inzet van technologie bijdragen aan natuurbescherming.

Waardevolle samenwerking

Met de waardevolle kennis en ervaring van WWF en de technologie en financiële steun van Vodafone bundelen de partijen hun krachten. Dit sluit aan bij Vodafone’s doelstellingen om de CO2-uitstoot te verminderen, elektronisch afval te voorkomen en een circulaire economie voor mobiele telefoons te bevorderen.

Eén miljoen telefoons inzamelen

Vodafone roept iedereen op om oude, ongebruikte telefoons in te leveren bij een Vodafone- of Ziggo-winkel, zodat deze verantwoord en veilig gerecycled kunnen worden. Dit geldt voor alle toestellen, werkend of niet. Is het toestel nog bruikbaar, dan ontvangt men de restwaarde. Voor elke ingeleverde telefoon doneert Vodafone 1 euro aan het WWF-project Forest Foresight.

Ontbossing in de Amazone voorkomen

Het WWF-project Forest Foresight is een innovatieve AI-ontbossingsvoorspeller die illegale houtkap voorspelt voordat het bos gekapt wordt. Door het combineren van big data, zoals satellietbeelden en menselijke activiteiten, kan het systeem signalen sturen om in actie te komen en ontbossing daadwerkelijk te voorkomen. Een staaltje technologie gecombineerd met passie voor de aarde.