Workiva Inc., ‘s werelds toonaangevende cloudplatform voor gegarandeerde geïntegreerde rapportage, kondigde vandaag aan dat CDP, algemeen beschouwd als het toonaangevende openbaarmakingssysteem voor het meten van milieueffecten, is opgenomen in het platform van Workiva om de ESG-programma’s van klanten te bevorderen. Deze nieuwste innovatie maakt gebruik van het ESG-programma van Workiva en ESG Explorer om de antwoorden van klanten op CDP-vragenlijsten te stroomlijnen, zodat bedrijven hun duurzaamheidsgegevens efficiënter en effectiever kunnen beheren en positieve milieueffecten en bedrijfsresultaten kunnen behalen.

“Eén enkele betrouwbare bron zorgt voor consistentie, transparantie en controleerbaarheid, wat uiteindelijk leidt tot lagere kosten en meer vertrouwen bij belanghebbenden. Als het technologiebedrijf dat financiële rapportage, ESG, audit en controles verenigt, bevindt Workiva zich in een unieke positie om het openbaarmakingsproces te stroomlijnen en tegelijkertijd dezelfde strengheid en zekerheid op investeerdersniveau op klimaatgegevens toe te passen die van financiële gegevens wordt verwacht”, aldus Paul Dickinson, oprichter en voorzitter van CDP en ESG-adviseur van Workiva. “Dit is een belangrijke en tijdige toevoeging aan Workiva’s ESG rapportage oplossing, en ik denk dat het een game-changer zal zijn – niet alleen voor duurzaamheid professionals, maar voor de financiën, audit, en risicobeheer teams die nu ook verantwoordelijk zijn voor corporate klimaat bekendmakingen.”

Het beantwoorden van CDP-vragenlijsten en andere ESG-gerelateerde kaders is vaak een tijdrovende en complexe onderneming waarbij meerdere teams van verschillende afdelingen betrokken zijn. Workiva vereenvoudigt dit proces door zijn gecentraliseerde hub voor samenwerking bij rapportage en geautomatiseerde gegevensverzameling, waardoor bedrijven tijd en middelen besparen en tegelijkertijd nauwkeurigheid, consistentie en zekerheid garanderen.

“Klanten vertellen ons dat enkele van hun grootste uitdagingen het verzamelen van gegevens en het afstemmen op wereldwijde ESG kaders en normen met snel veranderende rapportage-eisen zijn. De nieuwe CDP-rapportagemogelijkheid is een uitbreiding van onze toonaangevende ESG-rapportageoplossing en maakt gebruik van Workiva’s ongeëvenaarde, geïntegreerde rapportageplatform dat ongelijksoortige gegevensbronnen met elkaar verbindt en de unieke rapportagebehoeften van onze klanten ondersteunt”, aldus Paul Volpe, Senior Vice President of Growth en Head of ESG Solutions bij Workiva. “Er is geen tijd om te wachten. ESG-rapportage wordt snel een mandaat op directieniveau. Niet alleen moeten organisaties voldoen aan hun ESG-verplichtingen en wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen, leiders nemen kritische zakelijke beslissingen door zowel financiële als ESG-gegevens samen te evalueren. Workiva is toegewijd om te investeren in continue innovatie en samen te werken met partners zoals CDP om meer bedrijven over de hele wereld te helpen hun positieve milieu- en sociale impact te beheren en op te schalen.”

De nieuwe mogelijkheid van Workiva is een aanvulling op een aparte disclosure API pilot geleid door CDP. Als Gold Accredited Solution Provider werd Workiva geselecteerd om een nieuwe disclosure API te testen waarmee klanten automatisch gegevens van het Workiva platform kunnen overbrengen naar het online response systeem van CDP. Voor de 2023 openbaarmakingscyclus is de CDP API pilot beperkt tot klimaatgegevens, maar Workiva’s CDP innovatie ondersteunt ook antwoorden op de vragenlijsten van de organisatie over bossen en waterveiligheid. Vanaf 2024 hoopt het CDP met aanbieders te kunnen samenwerken om het beschikbaar te maken voor responderende steden, staten en regio’s en kijkt het uit naar de uitbreiding van het bereik en de impact.