Tijdens een feestelijke finaledag van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023 op 16 mei 2023 bij YES!Delft heeft de jury uit de in totaal 15 finalisten een winnaar per categorie gekozen. Er werden prijzen uitgedeeld in drie categorieën: voedseltransitie, inclusieve samenleving & gezondheid en energietransitie. Naast deze drie juryprijzen was er ook een ledenprijs. Deze werd gekozen door de Rabobank-leden die de afgelopen tijd een stem konden uitbrengen op hun favoriete innovatie. In totaal waren er dus vier winnaars die naast de geldprijs van €20.000,- live zendtijd op RTL Z kregen. Ook ontvangen de winnaars €2.500,- coachingsbudget én krijgen ze toegang tot innovatiefestival Springtij. 

Een overzicht van alle winnaars 2023

Winnaar categorie voedseltransitie: MantiSpectra

De ChipSense™ technologie van MantiSpectra minimaliseert voedselverspilling door materiaalanalyses met een kleine sensorchip.

Winnaar categorie inclusieve samenleving & gezondheid: Easee

’s Werelds eerste gecertificeerde en klinisch bewezen online oogmeting waarmee je thuis net zo betrouwbaar je ogen kunt testen als bij de opticien.

Winnaar categorie energietransitie: PAKT

PAKT bouwt aan een circulair retoursysteem om alle glazen verpakkingen herbruikbaar te maken.

Winnaar categorie Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs: Refurb Battery

Refurb Battery bouwt circulaire energie opslagsystemen van gebruikte fietsbatterijen waarmee afval wordt voorkomen en zij de energietransitie helpen te versnellen.

Foto: Rabobank