Wil je duurzaam zakelijk auto rijden? Deze mogelijkheden zijn er!

Het is natuurlijk goed om te kijken naar de mogelijkheden om duurzaam zakelijk auto te rijden. Er zijn verschillende mogelijkheden en opties. Diesel komt niet voor in het rijtje. De meeste grote bedrijven in Nederland laten het zelfs niet meer toe om een auto op diesel te kiezen als lease-auto. Het is belangrijk voor Nederland en de wereld, dat we steeds duurzamer gaan rijden. We vertellen je graag welke opties er zijn en waarom ze zo goed zijn! In ieder geval beter dan diesel.

Autogas

Al vele jaren zijn er de auto’s welke op LPG rijden. Het is een restproduct bij het winnen van aardolie en aardgas. LPG is een mix van butaan en propaan. Het is te gebruiken als brandstof voor de auto. Het is een voordelige brandstof, beter voor het milieu en daarnaast ook gemakkelijk om te gebruiken. Het is wel jammer, dat het niet overal te verkrijgen is. LPG kent ook een afzonderlijke tank naast de brandstoftank. Deze neemt extra ruimte. Het is een duurzame brandstof. Het is immers een afvalproduct wat nu alsnog gebruikt wordt. Het is dus een zeer goede manier om duurzaam te rijden. Het is voor zakelijke bestuurders en ook voor privé een goede oplossing. Het is door de wat hogere wegenbelastingen belangrijk om meer dan tienduizend kilometer per jaar te rijden.

Elektrisch rijden

Steeds meer elektrische auto’s rijden door de straten van Nederland. De medi schenkt volop aandacht aan de opmars van de elektrische auto’s. Het aantal oplaadpunten in ons land groeit explosief. Het is natuurlijk een zeer duurzame vorm van autorijden. Helemaal wanneer we groene stroom gebruiken om de auto’s op te laden of onze eigen zonnepanelen. Het is een slimme keuze. De verwachting is, dat elektrisch rijden de nieuwe standaard gaat worden. We moeten straks met een nulemissie auto gaan rijden. Een elektrische auto is hiervoor wel de beste oplossing.

Goed verzekerd de weg op

Het maakt niet uit welke brandstof je gebruikt. Het blijft nog steeds belangrijk om een goede en goedkope autoverzekering te hebben. Vergelijk autoverzekeringen en kies dan de beste autoverzekering. Autoverzekering vergelijken is de basis om het autorijden betaalbaar te houden. De autoverzekering zorgt ervoor, dat jouw auto goed verzekerd de weg opgaat. Het maakt niet uit of de auto LPG of stroom nodig heeft. De auto zal goed verzekerd worden ongeacht de brandstof welke het gebruikt.

Share Button