Op de Social Enterprise Day –donderdag 2 juni– worden voor de derde keer de Social Enterprise Awards uitgereikt. Gemeente Utrecht, Elsevier en Kirkman Company organiseren deze dag om sociaal ondernemerschap aan te jagen. Social Enterprises zijn organisaties die op ondernemende wijze maatschappelijke betekenis realiseren en elke dag streven naar maximale relevantie voor alle stakeholders. In de afgelopen weken konden organisaties genomineerd worden.

Naast de Elsevier Juist publieksprijs, wordt de Social Enterprise Transformer Award uitgereikt aan een gevestigde organisatie en de Social Enterprise Start-up Award aan een organisatie jonger dan 5 jaar. Voor de Social Enterprise Transformer Award zijn de volgende organisaties genomineerd: Eneco, NS, Philips, TNO en Unilever. Voor de Social Enterprise Start-up Award zijn genomineerd: De Correspondent, FFORE, Peerby, SociaalPlus en WijkConnect.

Dit jaar bestaat de jury uit Saskia Klep (Theodoor Gilissen), Marcello Palazzi (B Corp), Erik van der Meulen (Kirkman Company), Denis Verhoef (Kirkman Company) en Philip Willems (Elsevier).

SPREKERS

Hoofdgast Marcello Palazzi (B Corp) spreekt over de impactvolle bijdrage van grote organisaties door naast financiële ook maatschappelijke en sociale doelstellingen na te streven. Andere topsprekers zijn onder andere Daan Weddepohl (Peerby), Geanne van Arkel (Interface), Eva Gouwens (Tony’s Chocolonely), Jens Kok (Dopper) en vertegenwoordigers van PwC, Desko, Alfa Accountants Van Hulley en Buzinezzclub.

PROGRAMMA

Na de opening kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende deelsessies rondom thema’s als crowdfunding, circulaire- en deeleconomie, financiering van social enterprises en social ondernemerschap voor grote organisaties. Inschrijven voor het evenement en aanmelden voor workshops kan via de website www.socialenterpriseday.nl