De zes stadsdeelwinnaars van de DAM Prijs 2014 (Duurzame Amsterdammers in het MKB) zijn bekend. Wethouder Duurzaamheid, Abdeluheb Choho presenteerde de trotse ondernemers op dinsdagavond 16 september tijdens de talkshow ‘Energie voor de Toekomst’ in Pakhuis de Zwijger. Uit dit selecte gezelschap wordt uiteindelijk één ondernemer gekozen die zich de meest duurzame MKB’er van Amsterdam mag noemen. 

Dit zijn de zes stadsdeelwinnaars van de DAM Prijs 2014:

  • Bettina Bakt (winnaar stadsdeel Zuid)
  • Chocolatemakers (winnaar stadsdeel Noord)
  • De Groene Paal (winnaar stadsdeel Centrum)
  • Eco-logisch (winnaar stadsdeel West)
  • Goodbrandz (winnaar stadsdeel Nieuw-West)
  • RAU (winnaar stadsdeel Oost)

De zes duurzame ondernemers hebben ieder de stadsdeelprijs van  € 4.000 gekregen. Ze zijn automatisch genomineerd voor de stedelijke DAM Prijs 2014 en krijgen een communicatiecampagne op maat. Amsterdammers kunnen vanaf 6 oktober stemmen op hun favoriet, via de website of sms. Tijdens de DAM Prijs uitreiking op 27 oktober kiezen jury en publiek  de uiteindelijke winnaar.

Bijna 100 Amsterdamse ondernemers hebben zich ingeschreven voor de DAM Prijs 2014. De stadsdelen hebben met adviesbureau Royal Haskoning/DHV alle inzendingen beoordeeld. Daaruit zijn per stadsdeel drie genomineerden gekomen. De stadsdeeljury’s hebben deze bezocht en daarna de stadsdeelwinnaars bepaald. Een overzicht van ingeschreven ondernemers, genomineerden en winnaars per stadsdeel vindt u op www.amsterdam.nl/damprijs. 

Wat is de DAM Prijs?

DAM Prijs is een prijs voor Amsterdamse MKB-ondernemers met oog voor duurzaamheid. DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Duurzaam ondernemen betekent in deze verkiezing ondernemen met hart voor mens, milieu en economie (People, Planet en Profit).

De DAM Prijs  is een samenwerkingsproject van de zeven Amsterdamse stadsdelen. De Amsterdamse stadsdelen willen met dit project duurzaam ondernemen zichtbaar maken en belonen. De winnaar van de DAM Prijs is de meest duurzame ondernemer van Amsterdam en wint een wisselbokaal, een geldprijs van € 7.000 een advertentiepakket en de titel meest duurzame MKB ondernemer van Amsterdam. Projectbureau ARC (Amsterdam Reduceert CO2) van de gemeente voert het project namens de stadsdelen uit.