In iedere grote stad is tegenwoordig ten minste één bedrijf actief in het aanbieden van deelbare e-scooters. De meeste van deze bedrijven prijzen hun diensten aan als vervanging voor iedere andere vorm van verplaatsing en zij spreken daarbij vooral over het gemak en de duurzaamheid, maar worden de stadsbewoners er ook echt mobieler van?

Heel gemakkelijk te regelen via je mobiele telefoon

Er is tegenwoordig bijna niks meer dat je niet via een app op je telefoon kan regelen, dus ook het huren van een e-scooter. Via de app zie je snel waar de dichtstbijzijnde e-scooter is, hoeveel accu deze nog heeft en of je nog genoeg krediet hebt om deze te huren. Sommige aanbieders bieden ook aan dat je een scooter voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 15 minuten, kunt reserveren, zodat je altijd zeker weet dat de e-scooter nog beschikbaar is zodra je op de locatie aankomt.

Zonder de mogelijkheid van een app zou deze service waarschijnlijk nooit kunnen werken en daarmee is het zeker niet de enige sector die van deze nieuwe technieken profiteert. Denk bijvoorbeeld eens aan hoe je vroeger sportweddenschappen moest afsluiten. Daarvoor moest je helemaal naar een locatie om een papieren briefje in te vullen, dat nam je vervolgens mee naar huis en bij winst moest je weer terug om contant geld op te halen. In het ergste geval moest je ook nog langs de bank om je winst op je rekening te storten. Nu regel je ook dat allemaal in een paar klikken via een app!

Er is altijd een e-scooter te vinden

In de steden waar e-scooters worden aangeboden is er altijd wel een e-scooter in de buurt. Je hoeft daardoor als bewoner niet langer meer te wachten op een metro, tram of taxi en ook tijdens de uren dat het openbaar vervoer niet meer actief is kan je je altijd verplaatsen. De mobiliteit van stadsbewoners wordt daardoor aanzienlijk vergroot. Wanneer je weet dat er altijd een manier is om thuis te komen, zal je ook sneller overwegen om de deur uit te gaan.

Geen last van verkeer

Wanneer je je in de stad met een auto wil verplaatsen, moet je er rekening mee houden dat je regelmatig vast zal komen te staan. In de stad is nu eenmaal minder ruimte dan daarbuiten en dat zorgt voor opstoppingen. Met een e-scooter ben je heel flexibel en rijd je gemakkelijk tussen al het andere verkeer door, waardoor je veel sneller bent dan wanneer je de auto neemt.

Daarbij kan je ook in één keer doorrijden en ben je niet, zoals in het openbaar vervoer, gebonden aan een bepaalde route met verschillende haltes. Je bent dus ook sneller dan wanneer je je met het openbaar vervoer door de stad verplaatst.

Met een e-scooter die altijd beschikbaar is kunnen bewoners van een stad zich veel gemakkelijker verplaatsen, waardoor hun mobiliteit aanzienlijk vergroot wordt. Ze hoeven niet langer rekening te houden met de tijden van het openbaar vervoer en ook wachten op een taxi is verleden tijd. Daarnaast kan een e-scooter gemakkelijk worden gebruikt om verkeersopstoppingen te voorkomen, waardoor gebruikers ook veel sneller op de volgende locatie aankomen.