Als duurzame ondernemer wil je natuurlijk gebruik maken van bestelauto’s die milieuvriendelijk zijn. Gelukkig wordt dit steeds eenvoudiger, puur al doordat er steeds meer milieuvriendelijk bedrijfsauto’s geproduceerd worden. Bovendien worden deze busjes goedkoper, waardoor een bestelauto verzekeren ook goedkoper wordt. Hierbij kun je natuurlijk het beste kiezen voor een elektrische bestelwagen aangezien dit geen vervuilende CO2 uitstoot produceert. Ben je er nog niet klaar voor om elektrisch te gaan? Kies dan voor een andere milieuvriendelijke opties waarvoor je een bedrijfsautoverzekering moet afsluiten. Hieronder vind je een paar voorbeelden van milieuvriendelijke bestelauto’s. Twee zijn elektrisch, terwijl de andere twee juist nog gebruik maken van het traditionele brandstof. 

Renault Master ZE

Voor koeriers met grotere ladingen is de Renault Master ZE een goede keuze. Het is een grote bestelwagen en rijdt, net als het standaard Master model, met een geschatte laadruimte van 8 duizend tot en met 17 duizend liter. Het heeft bovendien een laadvermogen van 1 duizend tot 1.750 kilogram. Renault zegt dat de ZE in de echte wereld ongeveer 200 kilometer zal afleggen op een enkele lading, wat iets minder is dan wat de typische bezorger in het stadscentrum zal afleggen. De bestelwagen wordt ook geleverd met een batterij van vijf jaar of 100 duizend kilometer en een garantie van drie jaar of 160 duizend kilometer. Dit is dus wel een elektrische bestelauto.

Nissan e-NV200

Een batterijupgrade naar de e-NV200 in 2018 verbeterde het officiële bereik van 170 kilometer naar 174 kilometer. Dit klinkt weinig, maar het zou een enorm verschil kunnen maken als je regelmatig bezorgt aan klanten in drukke, bebouwde gebieden. In een test die was ontworpen om een ​​nauwkeuriger idee van de actieradius te geven, bleek dat de kilometerstand op de snelweg een actieradius van 200 kilometer per volle lading bedroeg en dat de afstand in de stad 188 kilometer bedroeg. Deze bestelauto heeft bovendien een laadruimte van 4 duizend liter en een laadvermogen van 542 tot en met 702 kilogram. Ook de Nissan e-NV200 is dus een elektrische bedrijfsauto.

Ford Transit Custom

Ben je er nog niet klaar voor om te gaan rijden in een elektrische bestelauto? Dit model van Ford is dan zeker een goede optie. De nieuwe Transit Custom is ontworpen met het oog op efficiëntie. Dankzij de EcoBlue 2.0 liter motor voldoet het model aan de strenge Euro Stage 6 emissienormen, waardoor zowel de uitstoot als de bedrijfskosten worden beperkt. Daarnaast heeft de Transit Custom nog een paar milieuvriendelijke functies gekregen van Ford. Zo kreeg het de acceleratiecontrole. Hiermee is het mogelijk om het brandstofverbruik tot wel 15 procent te verlagen. Er is bovendien ook een selectief katalytisch reductiesysteem dat NOx emissies in het uitlaatgas omzet in water en stikstof. Daarnaast zit er ook een roetfilter in de Ford Transit Custom. Dit zorgt ervoor dat meer dan 99 procent van de uitgestoten vaste deeltjes uit de uitlaat vermindert.

Mercedes-Benz Citan Tourer 111 CDI Extra-Long

De Citan Tourer heeft een indrukwekkende en geschatte reële kilometers per liter van ongeveer 27,5. Ook de CO2 uitstoot van dit model van Mercedes-Benz valt best mee, ook al is het niet een elektrische bestelauto. Mercedes-Benz legt zelf uit hoe dit komt. De Citan maakt namelijk gebruik van de meeste BlueEFFICIENCY technologieën. Deze technieken zijn ontworpen om de milieu impact van de bestelauto te verbeteren door de CO2 uitstoot juist te beperken. Afhankelijk van het model is de Mercedes-Benz Citan Tourer 111 CDI Extra-Long uitgerust met een ECO start / stop-functie, batterij- en dynamomanagement en banden die zijn geoptimaliseerd voor rolweerstand. Deze bedrijfsauto is dus zeker een aanrader, vooral als je nog niet elektrisch wilt rijden.