WearEver DA Inside lanceert 100% recyclebare zakelijke bedrijfskleding

Dit voorjaar presenteert WearEver DA Inside, in samenwerking met Dutch Awearness, een bijzondere collectie stijlvolle, duurzame pakken voor zakelijke bedrijfskleding. De pakken zijn gemaakt van Infinity, een 100% recyclebaar textiel ontwikkeld door textielinnovatiebedrijf Dutch Awearness. 

Het doel van WearEver DA Inside? Verminder vervuiling, elimineer afval.

Waarom?

De textielindustrie is op de olie-industrie na, de op-één-na meest vervuilende industrie ter wereld. Niet alleen de productie van textiel, maar ook de lineaire ‘wegwerp manier’ waarop vooral het Westen kleding consumeert, zorgt voor een enorme afvalproductie. Kleding wordt vaak niet langer dan een seizoen gedragen voordat het in de prullenbak verdwijnt. Hierdoor ontstaan enorme afvalbergen die zeer schadelijk zijn voor mens en milieu.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme socio-economische problemen die de productie van kleding met zich mee brengt : extreem lage lonen, slechte arbeidsomstandigheden en zelfs kinderarbeid. De ramp in 2013 in de Rana Plaza fabriek in Bangladesh, waarbij meer dan 1100 mensen omkwamen, is maar een van vele voorbeelden van de rampzalige gevolgen van de manier waarop de westerse wereld textiel consumeert.

Hoe?

Infinity is een polyesterstof die aanvoelt als hoogwaardige wol en daarom uitermate geschikt is voor het maken van pakken. Het belangrijkste verschil met conventionele stoffen is dat Infinity 100% herbruikbaar is. Aan het einde van de gebruiksduur worden de kledingstukken weer ingenomen en teruggebracht in de circulaire keten waar ze als grondstof dienen voor een nieuwe, hoogwaardige pakkenlijn. Hierdoor wordt de afvalproductie geheel geëlimineerd. Daarbij wordt er tijdens de productie van Infinity 50% minder water gebruikt en 20% minder CO² uitgestoten.

Alle producten kunnen in de circulaire keten worden gevolgd middels het Circular Content Management System (CCMS), het track-and-trace systeem van Dutch Awearness. In elk kledingstuk van WearEver DA Inside zit een speciale QR-code. Consumenten kunnen via een QR-code en het CCMS precies de milieu-impact van hun product inzien en elke stap in het circulaire recycleproces volgen.

Een Nieuwe Industriële Revolutie: Circulaire Economie

Het is tijd voor een nieuwe manier van textielconsumptie. Net als 300 jaar geleden, is het de textielindustrie die het voortouw neemt in een nieuwe industriële revolutie. Het lineaire gebruik van grondstoffen is te kostbaar, vervuilend en in het huidige klimaat simpelweg niet meer houdbaar. Circulaire kleding is de toekomst van de textielconsumptie.

Kijk op www.wearever.nl voor de collectie.

Share Button