Waarom en hoe je als bedrijf met duurzame ontwikkeling en circulaire economie aan de slag moet gaan

Voor veel organisaties staat duurzamer worden hoog op de lijst van doelen. Toch blijkt het bereiken van dit hoognodige streven in de praktijk vaak lastig te zijn. In zijn nieuwe boek reikt Egbert Dommerholt, deskundige op het gebied van duurzame ontwikkeling, concrete handvatten aan waarmee dit proces wél voltooid kan worden. Daarnaast weet hij ook op toegankelijke wijze duidelijk te maken wat duurzame ontwikkeling en circulaire economie precies omvat en waarom ieder bedrijf zich geïnspireerd zou moeten voel hier iets mee te doen.

‘Prutsenderwijs duurzaam presteren – Over het wat, waarom & hoe van duurzame ontwikkeling en circulaire economie’ is verschenen op vrijdag 15 februari en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

‘Prutsenderwijs’. Waarschijnlijk roept deze term allerlei associaties op. Je hebt een doel voor ogen, maar weet niet precies hoe daar te komen. Het is een proces van vallen, opstaan en keuzes maken. Vaak de verkeerde, maar soms ook keuzes die geweldig uitpakken. Prutsen heeft ook iets spannends, het geeft energie. Zo gaat het ook met de circulaire economie en duurzame ontwikkeling. Misschien weet je waar je met je organisatie ongeveer naar toe wilt, maar heb je geen idee hoe aan dit proces vorm te geven. Daarvoor reikt dit boek handvatten aan. Maar voor je daarmee aan het werk kunt, moet je eerst weten waar het precies over gaat en waarom je met duurzame ontwikkeling en de circulaire economie aan de slag zou moeten.

Dr. Egbert Dommerholt (1957) is als deskundige op het gebied van duurzame ontwikkeling, de circulaire economie en nieuwe businessmodellen verbonden aan de International Business School van de Hanzehogeschool Groningen. Hier doet hij onderzoek en doceert hij in meerdere bachelor- en masterprogramma’s. Tevens is hij als partner verbonden aan Bonthond Healthcare, een consultancy op het gebied mediation, onderhandelen, finance en duurzaamheid. Egbert is in 2009 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het onderwerp Corporate Sustainability Performance: Constructs, Measures and Investors’ Responses.

Bestel het boek online

 

Share Button