In moderne kantoren is het steeds belangrijker geworden om een goede balans te vinden tussen open communicatie en privacy. Dit is waar belcellen op kantoor een uitstekende oplossing zijn. Een belcel of stilteruimte is een afgesloten ruimte die is ontworpen om privacy en rust te bieden. Hierin kunnen medewerkers in stilte bellen of werken. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van belcellen op kantoor en de verschillende soorten belcellen die beschikbaar zijn.

Voordelen van belcellen op kantoor

Een van de belangrijkste voordelen van kwalitatieve belcellen op kantoor is dat ze de productiviteit van medewerkers kunnen verhogen. Door een afgesloten ruimte te bieden waar medewerkers kunnen bellen of werken zonder gestoord te worden, kunnen ze zich beter concentreren op hun taken. Dit kan de kwaliteit van het werk verbeteren en de efficiëntie van de werkdag verhogen.

Privacy en vermindering van afleiding

Privacy is een belangrijke factor voor medewerkers op de werkplek. Belcellen op kantoor bieden een afgesloten ruimte waar medewerkers zich kunnen terugtrekken en werken zonder gestoord te worden. Dit kan vooral handig zijn bij het voeren van vertrouwelijke gesprekken, zoals zakelijke deals of sollicitatiegesprekken. Moderne kantoren kunnen vaak luidruchtig en afleidend zijn. Door belcellen op kantoor te plaatsen, kunnen medewerkers zich terugtrekken in een rustige ruimte om te werken of te bellen. Dit kan helpen om afleidingen te verminderen en de concentratie te verhogen.

Flexibiliteit en gezondheid

Belcellen zijn vaak verplaatsbaar en kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar een andere locatie indien nodig. Dit betekent dat je je kantoorruimte kunt aanpassen aan veranderende behoeften en situaties. Door het verminderen van omgevingsgeluiden kan het gebruik van belcellen de gezondheid van werknemers verbeteren, omdat zij minder last hebben van stress en vermoeidheid. Daarnaast kunnen belcellen door de vele verschillende mogelijkheden ook bijdragen aan de esthetiek van de kantoorruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen en kunnen daardoor naadloos worden geïntegreerd in de rest van de kantoorinrichting.

Soorten belcellen op kantoor

De term belcel wordt vaak gebruikt als overkoepelend begrip. Hieronder vallen niet alleen de eenpersoons ruimtes waarin alleen staand gebeld kan worden. Er zijn namelijk ook grotere belcellen waarin gewerkt kan worden met 4 personen of grotere stilteruimtes waarin u met 8 personen kunt vergaderen. We lichten daarom de verschillende soorten ruimtes voor u toe.

Belcel

De klassieke belcel is een klein hokje waar maximaal 1 persoon in past. Hier kunt u staand of zittend plaatsnemen en in alle rust uw belletje plegen of deelnemen aan een online call. Zo wordt u afgesloten van geluiden en rumoer uit de kantoorruimte. Deze belcellen zijn maximaal 120cm breed en 120cm diep waardoor deze weinig plek in beslag nemen, deze ruimtes worden vaak aangeduid met formaat S. Ideaal als compact stilteplek voor uw kantoorruimte.

Werkplek

Naast de compact belcellen zijn er ook stilteruimtes welke meer geschikt zijn om in te werken. Dit kan goed van pas komen als u zelf een taak heeft wat veel concentratie vereist, of wanneer u nauw moet samenwerken met een collega. De ruimtes zijn vaak geschikt tot 4 personen waarbij sommige types ook de gelegenheid bieden om een scherm in op te hangen.

Vergaderruimte

Als laatste zijn er nog de grote XL ruimtes. Dit zijn complete vergaderruimtes die u in uw open kantoorruimte kunt plaatsen. Hiermee creëert u een afgesloten ruimte waarin u met grotere groepen van ongeveer 6 tot 8 personen kunt overleggen. Hierdoor heeft u geen last van afleidende geluiden én hebben uw collega’s buiten de vergadering ook geen last van het overleg.

Ontdek de mogelijkheden

Een belcel kan dus op verschillende manieren een echte toevoeging zijn aan uw kantoor. Via www.officetopper.com bekijkt u deze S, M, L en XL stilteruimtes gemakkelijk en overzichtelijke met alle bijbehorende specificaties. Daarnaast kunt u deze stilteruimtes aan de hand van de stappen geheel heel naar wens samenstellen. Vervolgens plaatst u gemakkelijk een bestelling of vraagt u een offerte aan en kunt u ook nog kiezen voor montage en levering op een plaats naar keuze.