Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven veranderen van pand of locatie, iets wat ook logisch is gezien de vele ontwikkelingen op zowel de arbeidsmarkt als in de huizenmarkt. De behoeftes en voorkeuren omtrent de ideale locatie van een bedrijf veranderen snel. Dit is dan wellicht ook wel hét moment voor jou als bedrijf om te veranderen van pand of locatie. Waarom dat nu een mooi moment is? Lees snel verder. 

Hybride tijden

Zo’n tien jaar geleden hadden we het ons nog niet kunnen voorstellen, maar wie werkt er tegenwoordig níet deels ook thuis? Bij de meeste kantoorbanen is het minstens de helft van de tijd zo dat werknemers thuiswerken. Dit heeft dan ook direct invloed op de locatie en de capaciteit die nodig is binnen kantoorpanden. Veel werknemers vinden het ook fijn om thuis te werken, maar kunnen ook de afwisseling met af en toe naar kantoor zeer waarderen. Dit heeft effect op de functie van een kantoor. Van een plek waar we minstens 40 uur in de week doorbrachten, naar meer een plek waar we collega’s ontmoeten. Daarmee lijkt het standaard kantoorpand overbodig te worden en ontstaan er steeds meer verzamelgebouwen. Deze zijn hipper, moderner en flexibeler, en het is een plek waar er meer dingen uitbesteed en gedeeld kunnen worden met andere bedrijven. En voor de ondernemer; het is vaak ook een stuk voordeliger!

Verhuizen dus

Je hoeft niet altijd van een andere partij afhankelijk te zijn, je kunt ook je eigen ruimte gaan delen. Dus wanneer je je oude pand goed kunt verkopen, is het bijvoorbeeld slim om te verhuizen naar een centrale locatie bij het station. Dit is populair aangezien steeds meer mensen door de enorme opkomst van het belang van duurzaamheid de auto ook weg willen doen. En op de dagen dat er dan niemand van jouw bedrijf in het kantoor is, kun je andere bedrijven er gebruik van laten maken. Vaak zijn de oude panden veel geld waard, omdat deze omgebouwd kunnen worden naar huizen. Iets waar vandaag de dag ook een groot tekort aan is. Let er wel op dat je het veilig en goed doet. Maak niet de bekende fout dat je je huidige personeel de verhuizing laat doen. Ga zowel voor professionals als professionele middelen zoals die van OranjeLift. Daarmee zul je zien dat een verhuizing zo geregeld is, op een veilige en verantwoorde wijze. Want onderschat het werk niet wat een verhuizing met zich meebrengt, dit is altijd meer dan je in eerste instantie vermoedt.

Kortom, verhuizen als bedrijf is vandaag de dag een goed idee. Zowel de arbeidsmarkt als de ontwikkelingen omtrent de vastgoedsector vragen hier om. Doe het wel op een slimme manier zodat je er jaren tegen kan en er ook nog wat aan verdient. Uiteindelijk zal het dan zowel duurzaam als financieel zeer voordelig zijn. Succes!