Binnen en buiten uitjes waarbij het milieu niet of zo min mogelijk belast wordt. Dat klinkt goed toch? Van teambuilding uitjes tot gezinsuitjes. Wij geven hieronder een aantal voorbeelden om te zorgen dat jij ook een tof duurzaam uitje kunt beleven.

Wandelen

Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar wandelen is een heel leuk duurzaam uitje om ondernemen. Het enige wat je hoeft te doen is je wandelschoenen aan te trekken en te genieten van de natuur. Bekijk of er een mooi natuurgebied bij jou in de buurt zit en trek erop uit alleen, met vrienden of samen met je gezin. En heb je bijvoorbeeld wel eens aan een wildpluk wandeling gedacht? Terwijl je op pad bent, kom je langs de mooiste bloemen, planten en paddenstoelen en leer je alles over eetbare varianten hiervan. Blotevoetenpaden zijn ook steeds meer in opkomst en zijn een leuke toevoeging op een standaard wandeling.

Workshop in de natuur

Er zijn genoeg workshops die je in de natuur kan ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een yoga cursus, meditatie cursus, mindfulness workshop of een kruidengeneeskunde workshop volgen. Verrijk je kennis en/of leer nieuwe skills, terwijl je ondertussen omgeven wordt door de prachtige natuur.

Creëer je eigen planetarium

Ook als het slecht weer is, kun je nog leuke duurzame uitjes ondernemen. Wat denk je bijvoorbeeld van het maken van je eigen mini-ecosysteem. Start je zoektocht bij de kringloop voor een mooie vaas of pot. Vervolgens ga je op zoek naar plantjes op marktplaats of bij je lokale tuincentrum en creëer je je eigen zelfvoorzienende wereld. Als je het goed hebt gemaakt, hoef je deze planten nooit meer water te geven. Een hele leuke activiteit om alleen, met je team of met vrienden te ondernemen.

Ga een stuk fietsen

Wanneer het juist wel lekker weer is, is een stuk fietsen in de natuur een heerlijke optie. Maak van te voren al wat lekkers te eten en drinken klaar om mee te nemen voor onderweg en creëer je eigen picknick. Er zijn heel veel prachtige fietsroutes beschikbaar in Nederland, maar het is natuurlijk ook juist een leuke uitdaging om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Houd wel altijd nog rekening dat je nog genoeg energie over hebt voor de terugweg.

Dit zijn slechts een aantal tips om je op weg te helpen, maar er zijn natuurlijk nog genoeg andere duurzame uitjes die je kunt ondernemen. Ga op zoek naar een uitje dat jou aanspreekt en plan een heerlijke middag in de natuur!