Op maandag 26 september lanceert Voka, het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het charter biedt ondernemers de mogelijkheid om duurzaam ondernemen concreet vorm te geven. Het is het eerste Vlaamse charter dat officieel erkend wordt door de Verenigde Naties.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema binnen de ondernemerswereld. Grondstoffen worden schaarser, daarom moeten ondernemers duurzamer omspringen met energie maar ook inzetten op bijvoorbeeld slimme mobiliteit. Ook menselijk kapitaal wint aan belang; dat vraagt een doelgerichte en heldere aanpak.

Om op deze vele uitdagingen in te spelen ontwikkelde Voka in samenwerking met de Verenigde Naties het “Charter Duurzaam Ondernemen”. Voka wil ondernemingen helpen om duurzaam ondernemen in hun DNA te verankeren. Door mee te stappen in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, dat vanaf januari 2017 over heel Vlaanderen wordt uitgerold, kunnen ondernemingen concreet werk maken van duurzaamheid.

Ondernemingen die drie jaar hebben deelgenomen aan het VCDO en in de loop van die drie jaar in elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties een actie hebben gerealiseerd ontvangen van CIFAL Flanders een UNITAR-certificaat  – UNITAR (United Nations Institute for Training and Research) – www.unitar.org

Het charter wordt voorgesteld bij Volvo Car in Gent, één van de deelnemers aan het project.