De Circle Stores van het Zwitserse meubelbedrijf Vitra brengen duurzame managementsprincipes in de praktijk, door haar producten een tweede leven te geven. Na de Circle Stores in Brussel en Frankfurt wordt het succesvolle concept nu uitgebreid met een derde Circle Store in Zaandan. De nieuwe winkel opent zijn deuren vanaf medio september.

Om producten te ontwikkelen die zo lang mogelijk meegaan, vermijdt Vitra kortstondige trends en laat het niet-essentiële details weg. Bovendien zijn de producten van Vitra zo ontworpen dat ze zo lang mogelijk in omloop blijven. Reparaties, terugnameprogramma’s en hernieuwde garanties helpen om de levensduur te verlengen. De Circle Stores verkopen gebruikte artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties en brengen ze zo weer in omloop. Naast klassieke stukken, omvat het assortiment producten van hedendaagse designers uit de Vitra collectie, waaronder sofa’s, accessoires en bureaustoelen voor thuis. Door het openen van de Vitra Circle Store Nederland wil Vitra meer aandacht voor bewuste consumptie, duurzaamheid en het belang van het origineel ontwerp onderstrepen.

De Circle Store is gevestigd in een monumentaal pand op het HEMbrugterrein in Zaandam. In de Circle Store worden de objecten weer in ere hersteld, gerestaureerd en gereinigd alvorens de design stukken weer in de Circle Store worden aangeboden. De opgeknapte objecten krijgen bovendien een hernieuwde garantie van twee jaar en worden tegen interessante prijzen aangeboden. De aankopen worden ter plaatse gedaan, waarbij de prijzen afhankelijk zijn van de staat van de producten. Klanten die op zoek zijn naar een bepaald artikel kunnen voorafgaand aan hun bezoek het beschikbare aanbod online bekijken en favoriete producten op een verlanglijstje zetten.