FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug lanceren de videoproductie ‘Doe eens duurzaam! FM & de SDG’s’. Met dit project willen de partijen de invloed van facility management op de SDG’s onder de aandacht brengen en mensen uit het vakgebied inspireren en stimuleren om aan de slag te gaan met de duurzaamheids-doelstellingen. Dinsdag 5 januari verschijnt de eerste van de 17 afleveringen.

Invloed facility management op SDG’s

‘Doe eens duurzaam!’ is een videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op alle SDG’s een grote invloed, maar dit is vaak (nog) niet bekend in de top van organisaties. Daarom bundelen FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug de krachten in deze 17-delige videoproductie.

Wereldwijde uitdaging

Het behalen van de SDG’s is wereldwijd een enorme uitdaging en lukt alleen als alle bedrijven en instellingen zich hiervoor inspannen. Daarom willen FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug de boodschap van ‘Doe eens duurzaam!’ breed uitdragen door zoveel mogelijk personen en organisaties aan te haken. Des te meer personen en organisaties zich aan de boodschap committeren, des te groter de impact zal zijn.

Doe eens duurzaam

Best practices

In elke aflevering van circa 20 minuten wordt één SDG behandeld. Hosts Yvette Watson, Alycia Biekram (FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie) en Wim Oolbekkink (SDG House Utrechtse Heuvelrug) gaan in gesprek met boegbeelden en wetenschappers uit het werkveld. Zo zijn onder anderen Jan Terlouw, Maurits Groen, Lyda Smits en Derk Loorbach te gast. Vragen als ‘hoe realiseer je de desbetreffende SDG?’ en ‘tegen welke problemen kan je aanlopen?’ worden beantwoord. De kijker kan direct met de best practices aan de slag om zo de doelstellingen te behalen. Vanaf dinsdag 5 januari komt er iedere dinsdag en donderdag een aflevering online op www.fmn.nl.

Introductievideo: